KF ĀM gaida no Euronews atvainošanos par materiālu par Krimas tatāru deportāciju

© Sputnik / Maksim BlinovKrievijas Federācijas Ārlietu ministrija
Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Euronews publicētajos materiālos par tatāru deportāciju Krimas pussalā krievu un angļu valodā sniegti dati atšķiras desmitkārt.

RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Maskava gaida oficiālu atvainošanos no telekanāla Euronews par materiālu par tatāru deportāciju paziņojusi ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

Jalta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas Parlaments pārmeta Krievijai Krimas tatāru diskrimināciju

"Krievvalodīgā versijā teikts:" vairāk nekā 200 tūkstoši tatāru tika deportēti no Krimas periodā no 1944. gada 18. līdz 20. maijam. Kopumā vardarbīgai pārcelšanai aizdomās par kolaboracionismu ar vāciešiem bija pakļauti 20 etnisko grupu pārstāvji, tai skaitā – Krimas tatāri, armēņi un, čečeni, "— uzrakstīja Zaharova savā Facebook lapā, piebilstot, ka angļu valodā runājošai auditorijai telekanāls sagatavojis citu tekstu: "Krimas tatāri atceras savu nacionālo traģēdiju, kad  1944. gada maijā ar Staļina  rīkojumu tika deportēti vairāk nekā divi miljoni vīriešu, sieviešu un bērnu."

Pēc diplomātes domām, notikušais — "nav drukas kļūda, nedz nejauši pierakstīta liekā nulle — angļu tekstā divi miljoni ir rakstīti ar lielajiem burtiem." Zaharova arī pievērsa uzmanību žurnālistu vārdiem par to, ka "okupētājā Krimā" esot aizliegti deportāciju gadadienas atceres pasākumi.

"Teiksim atklāti. Tie nav dubulti informācijas pasniegšanas standarti dažādām auditorijām, tas nav neobjektīvums. Tie ir meli," — uzrakstīja Zaharova.

Sēru pasākumi, kas saistīti ar tatāru un citu tautu deportāciju ārpus pussalas 72. gadadienu, notikuši Krimā 18.maijā

Ziņu lente
0