Rīgas restorānu nedēļa: ēdiet vietējos produktus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Restorānu nedēļa Latvijas galvaspilsētā jau pašā karstumā. Par tradīciju ir kļuvis pasākums, kas notiek Rīgā divreiz gadā – pavasarī un rudenī. Labākie galvaspilsētas restorāni piedāvā gardēžiem nomēģināt ēdienus par pievilcīgām cenām.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik, Jeļena Kirillova. Pavasara restorānu nedēļā piedalās 53 galvaspilsētas iestādes. Par 15-20 eiro tās gatavas piedāvāt apmeklētājiem īpašu ēdienkarti – trīs ēdienus, kuros izmantoti vietējie produkti.

Īpaša uzmanība pievērsta Latvijas produktiem, lai pierādītu, ka Rīgas un Gaujas reģions ir pelnījis "Eiropas gastronomiskā reģiona 2017" titulu.

Oficiantu skrējiens - Sputnik Latvija
Skrējēji ar paplāti: Rīgas viesmīļu maratons

Rīgas restorānu nedēļā gardēži var nogaršot upeņu lapās un kadiķa ogās marinētu un sviestā ceptu teļa karē, siera un nātru pelmeņus, pieneņu medu, nātru un skābeņu zupu, burkānu biezeņzupu, rabarberu zefīru, bazilika sorbetu, ceriņu saldējumu un citus ēdienus, kas pagatavoti no Latvijā augušiem labumiem.

Restorānu īpašnieki stāsta, ka publikas interese par pasākumu ir tik liela, ka dažviet pat nav palicis neviena brīva galdiņa.

Rīgas Tūrisma attīstības birojs stāstīja, ka pagājušajā sezonā vispopulārākie restorāni bija Kolonāde iepretī Nacionālajai operai, Ostas skati Ķīpsalā, kā arī  Bibliotēka No.1. Dažas iestādes nedēļas laikā apkalpojušas aptuveni pusotru tūkstoti cilvēku, neskaitot pastāvīgos apmeklētājus.

Uz restorānu – pēc iedvesmas!

Interesantu informāciju sniedza aptauja, ko pērnā gada nogalē organizēja Rīgas Tūrisma attīstības birojs sadarbībā ar Snapshots. Izrādījās, ka 67% Rīgas un tās apkaimes iedzīvotāju ir gatavi restorānā samaksāt rēķinu, kura summa sastāda 15 eiro vai vairāk.

Ужин в кафе Риги - Sputnik Latvija
Ciemos uz Rīgu: labs tūrists - dāsns tūrists

Tomēr uz restorānu Latvijas iedzīvotāji vēl joprojām dodas par godu kādam svarīgam notikumam. 49% respondentu norādīja, ka nozīmīgus svētkus vēlas atzīmēt restorānā (2013. gadā šis rādītājs sastādīja 42%).

Toties gandrīz trīskārt pieaudzis cilvēku skaits, kuri restorānu apmeklē, meklējot jaunus iespaidus un iedvesmu kulinārajiem varoņdarbiem pašu mājās – viņu skaits tagad ir sasniedzis 11%.

Rīgas Tūrisma attīstības birojs pauda cerību, ka tuvākajā nākotnē šī tendence mainīsies un iemeslu apmeklēt restorānu būs vairāk. To apstiprina vienkāršs fakts: Rīgas restorānu nedēļa ir piesaistījusi desmit tūkstošus cilvēku, divreiz vairāk nekā pērn!

Ziņu lente
0