Politika

Vācu politiķi aicina Merkeli atteikties no sankcijām pret Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saksijas federālās zemes premjerministrs Staņislavs Tillihs aicināja Vācijas valdību pielikt pūles, lai pret Krieviju vērstās sankcijas tiktu atceltas.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Saksijas federālās zemes premjerministrs Staņislavs Tillihs aicināja Vācijas valdību pielikt pūles, lai pret Krieviju vērstās sankcijas tiktu atceltas, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Die Welt.

"Mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk pārtraukt pret Krieviju vērstās ekonomiskās sankcijas," – uzsvēra Saksijas premjerministrs Staņislavs Tillihs un piebilda, ka Eiropas Savienības acīs Krievija ir "svarīgs tirdzniecisks partneris, ko nevajadzētu zaudēt ilgtermiņa perspektīvā."

ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV un Ziemeļeiropa vēlas pagarināt sankcijas pret Krieviju

Krievija ir svarīgs Vācijas sadarbības partneris, ko "mums nevajadzētu zaudēt uz ilgu laiku," – paskaidroja politiķis.

"Es ceru, ka dialogs ar Krieviju atsāksies, un politiskie jautājumi, kuros mūsu viedokļi aktšķiras, noskaidrosies un nokārtosies," – piebilda Staņislavs Tillihs.

Līdzīgu viedokli savos komentāros izdevumam Die Welt pauda arī Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes ekonomikas ministrs Garelts Duins, sociāldemokrātiskās partijas biedrs.

"Vācija un Krievija ir viena otrai vajadzīgas, sadarbība nes labumu abām pusēm. "Aci pret aci" nav ārpolitiskā stratēģija, kas noved pie mērķa," — viņš teica.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā. Pret Krieviju spēkā stājušās trīs sankciju paketes. Atbildot uz šiem pasākumiem, Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas piedalījās pret to vērstajās sankcijās. 2015. gada jūnijā Krievija pagarināja produktu embargo uz gadu – līdz 2016. gada 5. augustam.

Порт в Риге - Sputnik Latvija
Tranzīta konflikts: ir ieguvēji, ir zaudētāji

Iepriekš Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka valsts nav saistīta ar notikumiem Ukrainas dienvidaustrumu reģionos. Krievija nepiegādā zemessargiem militāro tehniku un amunīciju, nepiedalās Ukrainas iekšējā konfliktā un vēlas, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

Krievijas Ārlietu ministrija uzsver, ka Krievija nav Minskas vienošanos subjekts. Valsts galvenās amatpersonas norāda, ka ir nepieņemami un neproduktīvi runāt ar Maskavu sankciju valodā. ASV apsūdzēja Krieviju par "Krimas aneksiju" un "militāru iebrukumu Ukrainas austrumos". 2014. gada jūlijā ES un ASV pēc individuālo sankciju ieviešanas pret fiziskām personām un kompānijām uzsāka pasākumus, kas bija vērsti pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem.

ES sankciju darbības termiņš beidzas 31. jūlijā. Jautājums par to pagarināšanu tiks apspriests Eiropas Savienības samitā 28.-29. jūnijā. Jau vēstīts, ka vairākas Eiropas valstis vēlas ierosināt ierobežojumu atcelšanu.

Ziņu lente
0