ASV un Ziemeļeiropa vēlas pagarināt sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasASV Kongresa ēka. Foto no arhīva
ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sankcijas, kas tika ieviestas sakarā ar notikumiem Krimā, paliks spēkā līdz brīdim, kad kontroli pār pussalu atgūs Ukrainas valdība.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. ASV un Ziemeļeiropas valsti pauda savu viedokli jautājumā par sankcijām, kas vērstas pret Krieviju, ņemot vērā situāciju Ukrainā. Šīs valstis uzskata, ka sankcijas ir jāpagarina līdz Minskas vienošanos izpildei pilnā apmērā, teikts šo valstu paziņojumā, ko Baltais nams publicēja piektdien.

Tajā pausts, ka sankcijas, kas tika ieviestas sakarā ar notikumiem Krimā, paliks spēkā līdz brīdim, kad kontroli pār pussalu atgūs Ukrainas valdība.

"Savienotās Valstis un Skandināvijas valstis no jauna pauž atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai starptautiski atzītajās robežās," – atzīmēja ziņojuma autori.

"Sankcijas pret Krieviju nav iespējams atcelt, ņemot vērā tās darbības Ukrainas austrumos, līdz Krievija neizpildīs savas saistības, ko nosaka Minskas vienošanās. Arī sankcijas, kas saistītas ar Krimu, paliek spēkā līdz brīdim, kad Krievija atdos šo teritoriju Ukrainai," – paskaidrots ziņojumā.

2014. gada jūlija beigās ES un ASV pēc sankcijām, kas bija vērstas pret atsevišķām fiziskām personām un kompānijām, pārgāja pie pasākumiem pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem, ņemot vērā domstarpības, ko radīja situācija Ukrainā. Par atbildi Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas pievienojās minētajām pret Krieviju vērstajām sankcijām.

Ziņu lente
0