Politika

Politologs uzslavēja Kučinski par pirmajām simts darba dienām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filips Rajevskis uzskata, ka premjeru pagaidām nav par ko kritizēt, taču nav skaidra valdības vadītāja pozīcija saistībā ar diviem jautājumiem - problēmas veselības aprūpē un izglītībā.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Māra Kučinska valdības darbs pirmajās simts dienu laikā pelnījis pozitīvu vērtējumu, atzina politologs Filips Rajevskis.Eksperta viedokli citē aģentūra LETA.

11. februārī Saeima apstiprinaja Māra Kučinska veidoto valdību. Par jauna Ministru kabineta darba prioritātēm tika nosauktas ekonomikas stiprināšana, reformas izglītībā, zinātnē un medicīnā, valsts drošība un nacionālā savdabība, kā arī ģimeņu dzīves kvalitātes uzlabošana. Kučinska valdības sastāvā ir 11 ministri no iepriekšēja Ministru kabineta.

Rajevskis atzīmējis Ministru kabineta darbības stabilitāti un konkrētību.

Премьер министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis nebaidās no iespējamās demisijas

Pēc viņa teiktā, sabiedrība var izvērtēt konkrētību un retorikas atklātību atsevišķos jautājumos. Piemēram, valdības vadītājs "uzņēmies atbildību" par situāciju ar negodprātīgajiem Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem.

Kā uzskata politologs, Latvijas politikā tā ir reta parādība. Rajevskis norāda arī noteiktus valdības darba plāna uzdevumu izpildes termiņus.

Pagaidām nav par ko kritizēt valdību, uzskata Rajevskis, bet veselības un izglītības reformu aprūpes jautājums paliek atklāts. Nav skaidri, vai Kučinskis atbalsta Veselības ministrijas vadītāju Gunti Belēviču un cik ilgi vēl premjers neiejauksies, Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska darbā.

 

Ziņu lente
0