Stokholmā notiks "Eirovīzijas" fināls

© Wikipedia / Albin OlssonJusts Sirmais. Foto no arhīva
Justs Sirmais. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Stokholmā noslēgsies starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija". Neapšaubāmi, līdera vietā ir izvirzījies Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs.

RĪGA, 14. maijs — Sputniks. Šovakar sporta un koncertu kompleksā "Globen" notiks starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" fināls. Naktī kļūs zināms uzvarētāja vārds.

Finālistu sastāvs npskaidrojās pēc konkursa otrā pusfināla, kas notika 12. maijā. Par uzvaru cīnīsies Krievijas, Maltas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Austrijas, Kipras, Čehijas, Nīderlandes, Horvātijas, Ungārijas, Latvijas, Gruzijas, Bulgārijas, Austrālijas, Ukrainas, Serbijas, Polijas, Izraēlas, Lietuvas, Beļģijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Itālijas, Spānijas, Vācijas un Francijas pārstāvji.

Konkursa līderi

Tulpes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tallinas Botāniskais dārzs aicina apmeklēt Tulpju festivālu

Likmes, ko piedāvā tādas bukmeikeru firmas kā Betway, Betfair, Unibet un Ladbrokes, pirmo vietu līderu sarakstā ieņem Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs, aiz viņa seko dziedātāja Demija Ima (Austrālija), kura pēc uzstāšanās otraja pusfinalā pabīdīja malā Džamalu no Ukrainas – viņa tagad ieņem trešo vietu. Aiz viņas seko Amirs no Francijas un Francs (Zviedrija). Augstu tiek vērtētas arī Armēnijas, Austrālijas un Maltas pārstavju iespējas.

Šīs prognozes jau izraisījušas vairākus skandalozus paziņojumus, piemēram, Zurabs Alasanija, Ukrainas Nacionālas telekompānijas ģenerāldirektors, pavēstīja, ka Ukraina, iespējams, atteiksies no līdzdalības "Eirovīzijā" 2017. gadā, ja šogad uzvarēs Sergejs Lazarevs un nākamais konkurss notiks Krievijā.

Žurnālisti informē, ka jaunais dziedātājs no Krievijas ir kļuvis par vienu no zviedru publikas mīluļiem. Vietējie iedzīvotāji cenšas saņemt mūziķa autogrāfu, un ārvalstu pielūdzēji mācās dziesmas tekstu, lai nodziedātu no kopā ar Lazarevu konkursa finālā.

Ziņu lente
0