Krievija formēs trīs jaunas divīzijas

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Foto no arhīva
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja par jaunu divīziju formēšanu ar mērķi spert atbildes soļus NATO pasākumiem.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. NATO spēku paplašināšanās pie Krievijas robežām prasa atbildes soļus. Šim nolūkam tiks izveidotas trīs jaunas divīzijas, pavēstīja Krievijas aizsardzības ministrs ģenerālis Sergejs Šoigu. Līdz gada beigām divas divīzijas tiks izveidotas Rietumu kara apgabalā un viena divīzija – Dienvidu kara apgabalā, informēja aģentūra RIA Novosti.

Viņš informēja, ka pašlaik tiek iekārtotas vienību dislokācijas vietas, un piebilda, ka devis rīkojumu būvdarbos izmantot mūsdienīgākos risinājumus. "Runa ir par bloku un moduļu konstrukcijām. Konveijera ražošanas un moduļu piegādes tehnoloģijas dod iespēju uzcelt ēku trīs vai četru nedēļu laikā," – precizēja ministrs.

Sergejs Šoigu uzsvēra, ka nepieciešamības gadījumā ēkas iespējams izjaukt un pārvietot. Tikpar operatīvi tiek organizēta visa apgādes sistēma, ieskaitot apkuri.

Солдаты НАТО на полигоне Адажи во время учений - Sputnik Latvija
Stoltenbergs: NATO neatteiksies no kodolieročiem

Nesen Pentagona vadītājs Eštons Kārters pavēstīja, ka NATO apsver iespēju izvietot četrus bruņoto spēku bataljonus Baltijas valstīs un Polijā. Pirms tam, 2016. gada februārī alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka NATO dalībvalstu aizsardzības ministri, tiekoties Briselē, ir augstu novērtējuši ierosinājumu par alianses militāro klātbūtni Eiropas austrumos, Vidusjūras austrumu daļā un Melnajā jūrā. Lēmums par grupējuma paplašināšanu tiks izskatīts NATO samitā, kas notiks šī gada jūlijā Varšavā.

Rietumvalstis Ziemeļatlantijas alianses militārās klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropā pamato ar "Krievijas augošo agresiju". Maskava jau vairākkārt ir paudusi savu sašutumu par NATO spēku koncentrēšanos pie savām robežām un informēja, ka ir gatava spert adekvātus atbildes soļus.

Viedokli par NATO iespējamo paplašināšanos nesen pauda arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Krievu diplomāts uzsvēra, ka Krievija atbildēs ar militāriem un tehniskiem pasākumiem pie savām robežām un norādīja, ka "alianse jau ir pārkāpusi 1997. gadā noslēgto Pamataktu, kurā teikts, ka jauno dalībvalstu teritorijā aizliegta liela apjoma bruņoto spēku pastāvīga dislokācija.

Ziņu lente
0