Krievija izstrādā nepārtveramas raķetes

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasMilitārās mācības poligonā. Foto no arhīva
Militārās mācības poligonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunākās paaudzes raķetes tiks dislocētas pie Krievijas ziemeļu robežām gadījumā, ja Zviedrija iestāsies NATO.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Pašlaik Krievijā tiek noslēgta jaunākās paaudzes raķešu izstrāde, ko nespēs pārtvert NATO rīcībā esošais bruņojums, piemēram, PGA sistēmas. Šo informāciju sniedza Krievijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jevgēņijs Serebreņņikovs, vēstīja Sputnik Igaunija.

Krievijas un NATO karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs paskaidroja, kā Krievija atbildēs uz Zviedrijas dalību NATO

Senators paskaidroja, ka šīs raķetes tiks dislocētas pie Krievijas ziemeļu robežām gadījumā, ja Zviedrija iestāsies NATO. Politiķis piebilda, ka, iespējams, tiks palielināts arī pie robežām dislocēto bruņoto spēku vienību skaits.

Viedokli par NATO iespējamo paplašināšanos pauda Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā zviedru avīzei Dagens Nyheter. Krievu diplomāts uzsvēra, ka Krievija atbildēs ar militāriem un tehniskiem pasākumiem pie savām ziemeļu robežām, ja Zviedrija pievienosies NATO.

Ziemeļatlantijas alianses pārstāvji paskaidroja, ka pašlaik Stokholma nav iesniegusi pieteikumu dalībai NATO.

Lavrova teikto komentēja arī eksperti. Viņi uzskata, ka Zviedrijas iestāšanās NATO radītu likumsakarīgu reakciju no Krievijas puses, kuras rezultātā tiktu pastiprināti valsts ziemeļos un ziemeļrietumos dislocētie bruņotie spēki. Jāpiebilst, ka šādā situācijā mazinātos Krievijas rīcības brīvība Baltijas jūrā, paskaidroja MVU Vispasaules politikas fakultātes docents Aleksejs Feņenko.

"Situācija varētu kļūt vēl sliktāka nekā 1939. gadā. Atgādināšu, ka tolaik Igaunija un Somija faktiski bloķēja Somu līča akvatoriju un mūsu flote galu galā tika burtiski "ieslēgta". Taču tagad, ja Zviedrija vai Somija iestāsies NATO, situācija būs daudz sliktāka. Zviedrija, Igaunija un Somija kļūs par vienotu bloku, kas apdraudēs jūras satiksmi ar mūsu anklāvu – Kaļiņingradas apgabalu," – aprakstīja eksperts.

Jautājumā par tiešajiem draudiem no Zviedrijas bruņoto spēku puses gadījumā, ja valsts iestāsies NATO, Feņenko piezīmēja, ka Zviedrijai ir vērā ņemams potenciāls.

Pēdējā laikā Ziemeļatlantijas alianse ir būtiski paplašinājusi savu klātbūtni pie Krievijas robežām. Tas īpaši spilgti vērojams Baltijas valstīs, kur notikuši vairāki vērienīgi manevri. Maskava jau vairākkārt ir pavēstījusi, ka valsts ir gatava adekvātai atbildei uz Rietumu darbībām.

Ziņu lente
0