Kaļiņingradas piekrastē desantējusies jūras kājnieku vienība

© РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasJaunākās paaudzes desanta kuteris "Deniss Davidovs". Foto no arhīva
Jaunākās paaudzes desanta kuteris Deniss Davidovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bruņoto spēku mācībās Kaļiņingradas apgabalā iesaistīti Baltijas flotes kuģi, kuteri un jūras kājnieki.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Kaļiņingradas apgabalā, poligonā "Hmeļovka" noritējušas jūras spēku mācības – to dalībnieki gatavojas piedalīties profesionālās meistarības konkursā "Jūras desants —2016". Mācību laikā tika apgūta izsēšanās neiekārtotā piekrastē, vēstīja RIA Novosti, atsaucoties uz Rietumu militārā apgabala preses dienesta vadītāja otrā ranga kapteiņa Vladimira Matvejeva vārdiem.

"Kopumā mācībās tika iesaistīti aptuveni 10 kuģi, kuteri un Baltijas flotes nodrošināšanas kuģi, vairāk nekā 10 bruņutransportieri BTR —82A, kā arī aptuveni 150 Baltijas flotes piekrastes karaspēka jūras kājnieki," — informēja Matvejevs.

Балтийское море в Юодкранте - Sputnik Latvija
Lietuvas specdienesti meklē KF desanta pēdas Juodkrantē

Viņš uzsvēra, ka jūras kājnieku vienību darbības tika novērtētas, ņemot vērā bruņutransportieru nolaišanu no kuģiem un kuteriem un pastāvīgu izbraukšanu krastā ar mērķi izkļūt cauri nosacītā pretinieka jūras aizsardzības līnijai. Pēc desantēšanās jūras kājnieki no kaujas mašīnām izpildīja kontroles šāvienus tiešā tēmējumā pa norādītajiem mērķiem, kas imitēja nosacītā pretinieka tehniku un karaspēka vienības.

Desants tika izsēdināts no lielā desanta kuģa "Koroļov", mazā desanta kuģa uz gaisa spilvena "Mordovija", jaunākajiem desanta kuteriem "Mičman Lermontov", "Leitenant Rimskij-Korsakov" un "Denis Davidov", kā arī no "Sernas" tipa desanta laivām.

Agrāk Lietuvas Nacionālās drošības komisija izteicās par krievu kareivju iespējamu nelikumīgu desantēšanu Juodkrantē.
Šo pieņēmumu izteica Nacionālās drošības un aizsardzības parlamenta komitejas priekšsēdētājs Artūrs Paulauskis, komentējot drošības departamenta atskaites datus par to, ka "konstatētās pazīmes liecina, ka Krievijas militārie spēki miera laikā iekļūst ārvalstu teritorijā."
Par to, kādas tieši ir pazīmes, kas drīzāk gan līdzinās rēgiem, Paulauskis nepieminēja. Viņš pats atzina, ka tie ir tikai pieņēmumi.

Ziņu lente
0