Lietuvas specdienesti meklē KF desanta pēdas Juodkrantē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Aizsardzības komitejai šķiet, ka Krievijas diversanti desantējušies Lietuvas kūrorta rajonā. Pagaidām nekas šo faktu neapliecina, taču specdienesti ir pienācīgi reaģējuši.

RĪGA, 7. aprīlis — Sputnik. Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs paziņojis, ka Lietuvas dienesti atbilstoši reaģējuši uz informāciju par krievu kareivju iespējamu nelikumīgu desantēšanu Juodkrantē, vēsta aģentūra Baltnews.lt. Sīkāku informāciju premjerministrs ziņu dienestiem nav sniedzis.

"Neko nevaru pastāstīt, jo tā ir konfidenciāla informācija. Dienesti reaģēja savlaicīgi un atbilstoši," — ceturtdien Seimā paziņoja Lietuvas valdības vadītājs.

Viņa vārdi apstiprināja Nacionālās drošības un aizsardzības parlamenta komitejas priekšsēdētāja Artūra Paulauska aizdomas par Krievijas desanta izcelšanos, ko viņš paudis intervijā portālam lrt.Lt.

Pēc Paulauska domām, iespējams, krievu diversanti izsēdušies Lietuvas kūrorta pierobežas zonā mācību laikā.

"Iespējams, viņi bija izkāpuši Juodkrantē. Redzams, ka tur notikušas mācības un izsēdināts desants," — Lietuvas mediji citē parlamenta deputāta atbildi.

Viņš izteica šo pieņēmumu, komentējot drošības departamenta atskaites datus par to, ka "konstatētās pazīmes liecina, ka Krievijas militārie spēki miera laikā iekļūst ārvalstu teritorijā."

Par to, kādas tieši ir pazīmes, kas drīzāk gan līdzinās rēgiem, Paulauskis nepieminēja. Viņš pats atzīst, ka tie ir tikai pieņēmumi.

"Komitejā tika ziņots, ka, iespējams, tas ir noticis. Kāda ir šīs iespējas varbūtība, grūti pateikt, jo dati nav pilnīgi pārbaudīti," — norāda Artūrs Paulauskis.

Agrāk viņš pauda satraukumu par hipotētiskiem draudiem no Krievijas arodbiedrību puses un tūlīt pieminēja, ka, iespējams, nekādu draudu nemaz neesot.

"Iespējams, tādu draudu nav, ir tikai noteikts riska faktors. Taču izbrīnu rada fakts, ka mūsu arodbiedrības uztur ļoti ciešas attiecības ar Krievijas galveno arodbiedrību, kas pārstāv strādniekus, tātad tā ir politiska organizācija, ko atbalsta valdība," — BNS portāls citējis Paulauska vārdus.

"Manuprāt, tas ir bezjēdzīgi – doties uz nedemokrātisku valsti un apgūt arodbiedrību darbības attīstību," — uzskata Paulauskis.

Jāpiebilst, ka versija par Krievijas arodbiedrību organizāciju negatīvo ietekmi parādījās Lietuvas pedagogu streika laikā. Premjerministrs Aļģirds Butkevičs arī tam piekrita, paziņojot, ka izglītības iestāžu arodbiedrības, kas organizē protesta akcijas un streikus, ietekmē Krievija. Tolaik Butkevičs uzsvēra, ka saņēmis "informāciju no noteiktiem dienestiem".

Ziņu lente
0