Latvijas augstskolas pārdod uzturēšanas atļaujas

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasСдача экзаменов зимней сессии в Дальневосточном федеральном университете
Сдача экзаменов зимней сессии в Дальневосточном федеральном университете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažas Latvijas augstskolas pārvērsa uzturēšanas atļauju izsniegšanu ārvalstu studentiem par ienesīgu biznesu. Drošības policija uzskata, ka ar to palīdzību valstī var iebraukt teroristi.

RĪGA, 3. maijs – Sputnik. Drošības policija vērsusies pie Izglītības un zinātnes ministrijas ar lūgumu vērīgāk uzraudzīt uzturēšanas atļauju izsniegšanu studentiem, vēsta TV3 kanāla raidījums "Nekā personīga".

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) datiem, gada sākumā Latvijā mācījās gandrīz pieci tūkstoši ārzemju studentu, kas saņēmuši uzturēšanas atļauju. Puse no tiem ieradušies no valstīm ārpus ES, tai skaitā – no Pakistānas un Bangladešas. Tomēr DP ir aizdomas, ka dažus studentus vairāk interesē Latvijas uzturēšanas atļaujas, nevis studijas. Piemēram, trīs studenti no Pakistānas, saņemot uzturēšanas atļaujas, aizbrauca no Latvijas, un pazuduši bez vēsts Eiropā.

ISIS kaujinieku karaspēki - Sputnik Latvija
ISIS vervētāji pievēršas arī Latvijai

PB uzskata, ka tādā veidā Latvijā var iebraukt arī teroristi un spiegi, bet dažas augstskolas, kas tirgo uzturēšanas atļaujas atvieglo viņiem šo procesu. Piemēram, līdz šim Latvijas biznesa koledža pieteicās uzturēšanas atļauju saņemšanai saviem studentiem daudz biežāk, nekā RTU un Rīgas. P. Stradiņa universitāte kopā. Par dokumentu noformēšanu ārzemnieki maksāja  1 104 eiro.

Tāpat DP novēroja, ka pēdējā gada laikā notiek studentu piesaistes pastiprinātās kampaņas valstīs, kur ir ievērojama teroristu klātbūtne, tomēr šo valstu studentus pārbauda pavirši. Tas varētu apdraudēt valsts drošību.

Ziņu lente
0