Polija neielaiž valstī "Nakts vilku" baikerus

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasKluba "Nakts vilki" baikeri. Foto no arhīva
Kluba Nakts vilki baikeri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas varas iestādes jau agrāk aizliedza iebraukt valsts teritorijā baikeru kluba "Nakts vilki" dalībniekiem, skaidrojot to ar nepieciešamību" nodrošināt sabiedrisko kārtību, tomēr baikeri gatavojās šķērsot Polijas robežu, neskatoties uz aizliegumu.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Poļu robežsargi neielaida valsts teritorijā septiņus Krievijas motokluba "Nakts vilki" pārstāvjus, svētdien ziņoja Brestas robežsargu grupas pārstāvis. Jāpiebilst, ka seši cilvēki šajā grupā ir Eiropas Savienības valstu pilsoņi, vēstīja Sputnik Igaunija.

"No Baltkrievijas uz Poliju devās septiņi cilvēki. To starpā bija četri Slovākijas un divi Vācijas pilsoņi, kā arī viena Krievijas iedzīvotāja. Visa grupa tika pagriezta atpakaļ," – paziņoja Baltkrievijas robežsardzes pārstāvis.

Шоу байкеров в Юрмале - Sputnik Latvija
Baikeru kluba "Nakts vilki" līderis tiks izraidīts no valsts

Viņš piebilda, ka iemesls, kura dēļ Polijas teritorijā nevarēja iekļūt par ES pilsoņi, viņam vēl nav zināms.

Medijos jau tika publicēta informācija par Krievijas motokluba "Nakts vilki" motobraucienu Maskava-Berlīne, kas organizēts Uzvaras dienas piemiņai. Svētdien viņi mēģinās turpināt savu ceļojumu uz Berlīni un šķērsot Baltkrievijas un Polijas robežu, lai nokļūtu valstī, kas agrāk viņiem šo iespēju liedza.

"Šodien mēs dosimies uz Polijas pusi. Paskatīsimies, vai mūs ielaidīs," – žurnālistiem pavēstīja "Nakts vilku" līderis Aleksandrs Zaldostanovs.

Brestā "Nakts vilku" pārstāvji apmeklēja memoriālo kompleksu "Brestas cietoksnis" un nolika ziedus pie pieminekļa.
Krievu baikeri no kluba "Nakts vilki" ir devušies motobraucienā no Maskavas līdz Berlīnei par godu Uzvaras dienai. Šajā braucienā viņi vēlas godināt karavīrus, kas izcīnījuši uzvaru pār fašistiskajiem iebrucējiem.

Polijas varas iestādes jau agrāk aizliedza iebraukt valsts teritorijā baikeru kluba "Nakts vilki" dalībniekiem, skaidrojot to ar nepieciešamību" nodrošināt sabiedrisko kārtību". Krievijas Ārlietu ministrija vēstīja, ka šo atteikumu vērtē kā cinisku un ļaunprātīgu žestu, kura mērķis ir valstu abpusējo attiecību pasliktināšanās.

Divi motociklisti netika ielaisti Lietuvā

Agrāk tika publicēta informācija par to, ka divi motociklisti, Krievijas pilsoņi tika aizturēti pie robežas ar Baltkrieviju.

Lietuvas robežsardzes dienesta pārstāvis Gerds Mišutis informēja, ka divi Krievijas pilsoņi nav varējuši norādīt, ar kādu mērķi vēlas apmeklēt Lietuvu. Uz viena no motocikliem konstatēta padomju simbolika.

"Medininkai kontroles punkta darbinieki nav ielaiduši (Lietuvas – red.piez.) teritorijā divus motociklistus, Krievijas pilsoņus. Viens no viņiem vadīja motociklu Suzuki, otrs – Hondu ar Krievijas numuriem. Robežsargi viņus nav ielaiduši valstī, jo motociklisti nenorādīja apmeklējuma mērķi un viņiem nebija dokumentu, kas ļautu pamatot viņu ierašanos," – Mišutis paskaidroja.

Robežsardzes pārstāvis piebilda, ka "viens no iemesliem, kāpēc šie cilvēki netika ielaisti valstī, bija dažādi uzraksti uz viena no motocikliem un piecstaraina zvaigzne."

Ziņu lente
0