Politika

Baikeru kluba "Nakts vilki" līderis tiks izraidīts no valsts

© Artis PupinsШоу байкеров в Юрмале
Шоу байкеров в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas motokluba "Nakts vilki" reģionālās nodaļas vadītājs Igors Lakatošs iekļauts Latvijas Iekšlietu ministrijas "melnajā sarakstā". Varas iestādes vēl nav šo informāciju apstiprinājušas oficiāli.

RĪGA, 7. aprīlis — Sputnik. Ceturtdien Latvijā aizturēts Krievijas motokluba "Nakts vilki" reģionālās nodaļas vadītājs Igors Lakatošs. Tuvākajā laikā viņš tiks izraidīts no valsts, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz interneta portāla Delfi publicēto informāciju.

Krievijas pilsonis Latvijā ir reģistrējis motokluba "Nakts kluba" filiāli — Night Wolves MC Latvia. Pērn Igors Lakatošs un daži Latvijas iedzīvotāji piedalījās Krievijas baikeru organizētajā braucienā Maskava-Berlīne.

Aģentūra LETA ziņo, ka Latvijas iekšlietu ministrs Kozlovskis iekļāvis Lakatošu nevēlamu personu "melnajā sarakstā". Tuvākajā laikā viņš tiks izraidīts no valsts. IeM pārstāvji ziņu aģentūrai apstiprināja,  ka lēmums pieņemts, balstoties uz drošības iestāžu atzinumu.

Marta beigās "Nakts vilku" līderis Aleksandrs Zaldostanovs (Ķirurgs) pavēstīja, ka arī šogad baikeri dosies braucienā uz Eiropu caur Baltkrieviju, Poliju, Slovākiju, Austriju, Čehiju un Vāciju. Brauciens noslēgsies 9. maijā Berlīnē.

Pats Ķirurgs iekļauts rietumvalstu sankciju sarakstos, un iebraukšana ES teritorijā viņam ir liegta, tāpēc viņš motobraucienā nepiedalīsies.

Ziņu lente
0