Politika

"Tēvijas sargi" ir gatavi cīnīties par latvisku Latviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā arvien spēcīgāks kļūst nacionālo radikāļu grupējums Tēvijas sargi, vēstīja Latvijas televīzija.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Nacionāli radikālais grupējums "Tēvijas sargi" aug kā sēnes pēc lietus, vēstīja LTV analītiskā programma De facto, turklāt tas notiek laikā, kad Eiropā ierodas bēgļi. Organizācijā darbojas 100-200 aktīvi locekļi. Grupējuma dalībnieki apgūs tuvcīņu un militāro vēsturi.

Sociālajos tīklos izplatās "Tēvijas sargu" lozungi: "Ja neesi no tiem, kas imigrantiem saka: "Welcome!", gribam redzēt tevi mūsu treniņos, boksa cimdus velkam",  "Te nebūs

Латвийская ленточка на груди - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nacionālās identitātes meklējumos: asimilācija vai vienotība
kā Ķelnē, te būs kā Spartā" un "Tabletes pret okupantiem". Šos aicinājumus pavada arī provokatīvi attēli. Kādā no plakātiem atainota galvas nociršana, citā redzams vīrietis ar āmuru (tā izmantota arī britu raidorganizācijas mājas lapā materiālā par grautiņiem Dienvidāfrikā ārzemniekiem piederošos veikalos).

"Reklāmai ir jāuzrunā. Tai ir jāpiesaista uzmanība, bet tajā pašā laikā neviens no mūsu ievietotajiem attēliem, protams, nekādā veidā nav pretrunā ar mūsu pārliecību. Redzot pēdējā laika notikumus dažādās pilsētās Rietumeiropā, kas ir saistītas gan ar teroraktiem, gan ar masu nekārtībām, nostiprinās pārliecība, ka tā izvēle mums ir bijusi pareiza, — portāls lsm citē biedrības "Tēvijas sargi" pārstāvja Jāņa Sila vārdus.

Varētu domāt, ka šī daļēji militārā organizācija atrodas pagrīdē, taču programmas De facto žurnālisti "Tēvijas sargu" fotogrāfijas saskatīja arī Nacionālās apvienības valdes locekli, Ogres novada vicemēru Egilu Helmani.

"Viņi vienkārši ir pie manis trenējušies. Mani piesaista ar to, ka latvju zēni trenējas, stiprinās garā, bet saistībā par bēgļiem mūsu domas nedaudz atšķiras," — viņš mierīgi pastāstīja.

Nacionālās apvienības jaunatnes nodaļa ir publicējusi aicinājumu pievienoties "Tēvijas sargiem". Neskatoties uz to, ka Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars neatbildēja uz jautājumu, vai viņš atbalsta radikālās metodes, ko, iespējams, vēlas izmantot "Tēvijas sargi", pats grupējums viņam patīk.

"Cik es zinu "Tēvijas sargu" publiski paustos mērķus, tad šie mērķi lielā mērā sakrīt ar Nacionālās apvienības un tās atbalstītāju mērķiem, proti, ierobežot imigrācijas procesu, veidot latvisku Latviju. Es nevaru galvot par visām organizācijas darbības metodēm, tāpēc ka es tās nepazīstu un tās atšķiras no politiskas partijas rīcības veida un līdzekļiem."

Grupējums "Tēvijas sargi" ir ļoti līdzīgs organizācijai "Odina kareivji", kas ieguvusi samērā īpatnēju slavu Skandināvijā. "Kareivji" sapulcējās ar mērķi, lai, kā viņi paši stāsta,

Юрий Алексеев - Sputnik Latvija
Drošības policijā dien "trijnieku karaļi"
sargātu sabiedrību no imigrācijas radītā apdraudējuma. "Sargi" norāda to pašu un organizē vakara patruļas pilsētu ielās. No skandināvu radikāļiem viņi atšķiras ar to, ka par migrantiem un svešiniekiem uzskata visus, kas Latvijā ieradušies pēc 1940. gada, viņu bērnus, mazbērnus un mazmazbērnus, tāpēc nav saprotams, ar ko tad īsti šie "sargi" noskaidros attiecības.

Savdabīgi ir tas, ka Drošības policija vēl joprojām nav reaģējusi uz jauna militarizēta radikālā grupējuma parādīšanos.

Ziņu lente
0