Krievijas juniori pasaules čempionātā ASV sakāvuši Latvijas komandu

© Sputnik / Игорь Руссак / Pāriet pie mediju bankasKrievijas izlases līdzjutēji hokeja mačā. Foto no arhīva
Krievijas izlases līdzjutēji hokeja mačā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc graujoša zaudējuma ar rezultātu 0:7 Latvijas hokejistiem nāksies pacīnīties par vietas saglabāšanu elitē.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Krievijas U-18 izlases hokejisti (spēlētāji vecumā līdz 18 gadiem) izcīnīja uzvaru pār Latvijas komandu un iekļuva pasaules čempionāta play-off, vēsta aģentūra "Р-Спорт".

Spēle " Ralfs Engelstads Arēnā" noslēdzās ar rezultātu 7: 0 (4: 0, 2: 0, 1: 0) par labu Krievijas hokejistiem. Uzvarētāju sastāvā vārtus ieguva Andrejs Svečņikovs (12. minūte), Aleksejs Ļipanovs (18.minūte), Mihails Bicadze (18., 26. minūte), Marks Rubinčiks (19. minūte) un Maksims Maruševs (35., 45. minūte). Krievijas komandas vārtus sargāja Daniils Tarasovs.

Šī uzvara ļāva Krievijas komandai iekļūt play-off turnīrā, bet Latvijas komandai vēl nāksies pacīnīties, lai saglabātu savu vietu elitē.

Galvenais Latvijas hokeja izlases treneris Ēriks Miļuns paziņoja aģentūrai "Р-Спорт", ka viņa komandai cīņā pret Krievijas hokejistiem nav paveicies.

"Šodien nekas nesanāca, grūti kaut ko pateikt. Neizdevās spēle vairākumā, ne atgriešanās atpakaļ, ne spiediens pretinieku zonā, ne vārtsargu spēlē, ko mēs, nezinu kāpēc, uzskatījām par mūsu stiprāko pusi. Var būt, kaut kur "pārdegām", kaut kur ne "pārāk degām". Tagad vajag atiet no šīs situācijas un izdarīt visu, lai uzvarētu divus mačus, un paliktu elitē," — teica Miļuns.

Jaunākais vārtu ieguvējs un rekordlieli sodi

Krievijas izlase spēli uzsāka pārliecinoši, taču ilgu laiku nespēja izmantot savas priekšrocības. 12. minūtē vairākumā jaunais uzbrucējs Svečņikovs skaisti apspēlēja vārtsargu un ieguva vārtus. Svečņikovs kļuvis par jaunāko vārtu ieguvēju junioru čempionātos Krievijas komandas sastāvā. Pirmajā periodā viņa iniciatīvu atbalstīja Ļipanovs, Bicadze un Rubinčiks ar trim precīziem metieniem 1 minūtes un 12 sekunžu laikā.

Спортсменки на старте забега. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sportistiem izsludināta meldonija amnestija

Otrajā periodā komandas gandrīz nespēlēja vienādos sastāvos. "5 pret 5" komandas spēlēja ne vairāk kā trīs minūtes, taču tas netraucēja Krievijas izlasei nostiprināt priekšrocības. Bicadze, kas iepriekšējās spēlēs neizmantoja vairākas iespējas, vienatnē apspēlēja vārtsargu un raidīja ripu vārtos. Protams, nepriecina fakts, ka komanda šajā periodā spēlēja "netīri" un saņēma septiņus nelielus sodus. Noslēguma periodā komandas turpināja spēlēt mazākumā, taču arī vārti tika gūti.

Krievi šajā mačā nopelnīja 24 soda minūtes. Krievu galvenais treneris Sergejs Golubovičs atzīmēja, ka neskatoties uz uzvaru, daudzie noraidījumi atstājuši nepatīkamu sajūtu.

"Daudz nerealizētu momentu, pretinieku vārtsargs neveiksmīgi spēlēja pirmajā periodā, un tas noteica spēles rezultātu. Šodien augstu jānovērtē aizsargu spēle, taču vēlāk sportisti tika vairākkārt noraidīti no laukuma. Pēc šīs spēles nopietni apspriedīsim sporta disciplīnu. Noraidījumi atstāja ļoti sliktu iespaidu. Mēs braucām šurp, lai uz kaut ko pretendētu, nevis izietu no grupas ", — teica Golubovičs intervijā "Р-Спорт".

Krievijas izlase ir jauna komanda, ko veido 1999. gadā dzimušie spēlētāji. Speciāli čempionātam tika izveidota 1998. gada izlase Vitālija Prohorova vadībā, taču dažas dienas pirms izbraukšanas uz ASV tā tika nomainīta pret Sergeja Goluboviča komandu. KF sporta ministrs Vitālijs Mutko paskaidroja, ka tas noticis, ņemot vērā pozitīvas dopinga analīzes risku meldonija lietošanas dēļ – vēl joprojām nav noskaidrots, cik ilgs laiks nepieciešams tā izvadīšanai no organisma, un šis jautājums prasa papildu pētījumus.

Savā pēdējā mačā grupu turnīra posmā Krievijas izlase otrdien tiksies ar Zviedrijas komandu.

Ziņu lente
0