Politika

Varen auksts karš: Londona sūtīs zemūdenes uz Arktiku

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasZemūdene, Foto no arhīva
Zemūdene, Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu izdevums Times vēsta, ka Arktikā zemūdenēm nāksies kursēt zem ledus slāņa – "aukstā kara" laikos tā bijusi ierasta lieta.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Lielbritānija plāno sagatavot vienu no savām zemūdenēm darbam Arktikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informāciju izdevumā Sunday Times.

Avīze vēstīja, ka Lielbritānijas JKC virsnieki ir stažējušies amerikāņu zemūdenē, kas braukusi cauri Bēringa jūras šaurumam.

"Mēs izmantosim viņu pieredzi un gūtās zināšanas, lai sagatavotu vienu no mūsu "Trafalgara" tipa zemūdenēm darbam zem ledus, pirms šīs iemaņas tiks  izmantotas darbā ar visu floti," — pēc treniņiem pavēstīja britu kontradmirālis Džons Vīls.

Avīze vēsta, ka Arktikā zemūdenes kursēs zem ledus. "Aukstā kara" laikos šāds paņēmiens tika izmantots pietiekami bieži. 2007. gadā Lielbritānija atteicās no šīs metodes pēc sprādziena uz vienas no zemūdenēm, kurā cieta divi karavīri, atzīmēja preses izdevums.

Krievijas un NATO apspriede Briselē - Sputnik Latvija
Krievijas un NATO konfliktā uzvarētāju nebūs

Pagājušā gada nogalē Times rakstīja, ka NATO valstu pienākums ir stāties pretī Krievijai Arktikā un piezīmēja, ka NATO neplāno nekādas provokācijas šajā kontinentā.

Jau 2015. gada maijā NATO GKS organizēja Arktikā liela mēroga mācības. Manevros tika izmantotas vairāk nekā 100 lidmašīnas. Mācībās piedalījās Norvēģija, Lielbritānija, Vācija, ASV, Francija, Nīderlande, kā arī formāli neitrālās valstis – Šveice, Zviedrija un Somija.

Ziņu lente
0