Demonstranti sarīkojuši grautiņu netālu no Francijas premjerministra mājas

© REUTERS / CHARLES PLATIAUProtesta akcija pret darba likumdošanu Parīzē.
Protesta akcija pret darba likumdošanu Parīzē. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akciju dalībnieki sasituši vairākas vitrīnas, bankomātu, policijas patruļas automašīnu un izmētājuši atkritumus uz ielas.

RĪGA, 10. aprilis — Sputnik. Sestdienas naktī simtiem cilvēku piedalījās nekārtībās Parīzes rajonā, kur atrodas arī Francijas premjerministra Manuela Valsa rezidence, ziņoja RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas kanālu BFM TV.

"Notika mēģinājums organizēt demonstrāciju pie Manuela Valsa mājas, kurš pašlaik devies vizītē uz Alžīriju," – ziņoja televīzijas kanāls.

Demonstrācija pret grozījumiem darba likumdošanā Parīzē - Sputnik Latvija
Francija streiko: ceļi bloķēti, Eifeļa tornis – slēgts

Policija bloķēja vairākas ielas, un pēc tam demonstrācijas dalībnieki "sarīkoja vandālisma aktus" un uzsāka sadursmes ar policistiem. Parīzes policijas vienības izklīdināja demonstrāciju ar asaru gāzes palīdzību. Vairāki nekārtību iniciatori arestēti, ziņoja televīzijas kanāls.

Televīzijas reportāžā redzams, ka vandāļi sadauzījuši vairākas vitrīnas, bankomātu, policijas patruļas mašīnu un izmētājuši atkritumus uz ielas.

Protestu dalībnieki ir sašutuši par darba likumdošanas jauno reformu. Līdzīgas demonstrācijas vakar notika aptuveni 60 pilsētās Francijā. Tiesa, to sekas nebija tik nopietnas kā protesti galvaspilsētā.

Akcijas pret darba likumdošanas reformām Parīzē un citās pilsētās Francijā notikušas arī agrāk. To gaitā bieži uzliesmo jauniešu sadursmes ar policiju. Valsts iedzīvotāji iebilst pret izmaiņām likumdošanā, kas cita starpā novedīs arī pie darba dienas pagarināšanās.

Ziņu lente
0