Francija streiko: ceļi bloķēti, Eifeļa tornis – slēgts

© REUTERS / Benoit TessierDemonstrācija pret grozījumiem darba likumdošanā Parīzē
Demonstrācija pret grozījumiem darba likumdošanā Parīzē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arodbiedrības un jauniešu kustības Parīzē organizē masveida protesta akciju pret darba likumdošanas reformu, kuras rezultātā tiks pagarināts darba dienas ilgums.

RĪGA — 1. aprīlis, Sputnik. Francijā ceturtdien sācies jauns protestu vilnis pret grozījumiem darba likumdošanā, vēstīja Sputnik Igaunija. Streikā piedalās valsts ierēdņi un uzņēmumu darbinieki, kā arī liceju audzēkņi un studenti.

Transporta darbinieku streika rezultātā atcelta puse reģionālo vilcienu reisu, turklāt ievērojami pieaudzis pasažieru metro sastāvu kustības intervāls.

Parīzes reģionā kopumā izveidojušies 400 kilometrus gari automašīnu sastrēgumi – divkārt vairāk nekā parasti. Sastrēgumi radušies uz visām maģistrālēm Parīzes apkaimē.

Masu mediji ziņo, ka Normandijā ostas strādnieki bloķē ceļus un tiltus. Streikā piedalās kompāniju EDF, Total un Air France darbinieki.

Sakarā ar protesta akcijām visu dienu bija slēgts Eifeļa tornis.

"Daļa uzņēmuma darbinieku informēja par to, ka vēlas piedalīties starpprofesiju akcijā. Atlikušo darbinieku skaits nebija pietiekams, lai nodrošinātu pieminekļa funkcionēšanu, publikas uzņemšanu un īstenotu drošības pasākumus, tāpēc tornis visu dienu būs slēgts," – paziņoja kompānija SETE, kas apkalpo Eifeļa torni.

Franču plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka arodbiedrības un jauniešu kustības Parīzē organizē masveida protesta akciju pret darba likumdošanas reformu.

Akciju laikā izcēlās nekārtības, policija vairākkārt izmantoja asaru gāzi. Aptuveni desmit cilvēki ir aizturēti. Sadursmes ar policiju sākās jauniešu rindās, kas devās no Nācijas laukuma Parīzes austrumos uz Itālijas laukumu pilsētas dienvidu daļā. Jaunieši spridzināja petardes, meta dūmu granātas un izsauca lozungus, kuros vispirms protestēja pret reformu, vēlāk – arī pret policiju. Policisti tika apmētāti ar akmeņiem, pudelēm un citiem priekšmetiem.

Kopumā Francijā ieplānotas aptuveni 200 akcijas, kuru dalībnieki vēlas paust protestu pret darba reformu.

Šomēnes Parīzē un citās Francijas pilsētās jau vairākkārt organizētas akcijas pret grozījumiem darba likumdošanā, pie tam akciju laikā nereti sākas jauniešu sadursmes ar policiju. Valsts pilsoņi protestē pret izmaiņām likumdošanā, kuru rezultātā tiks pagarinata darba diena. Paredzētas arī citas darba reformas.

Ziņu lente
0