WADA eksperts no Latvijas pārbaudīs Krievijas Antidopinga aģentūru

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasПроведение анализа в лаборатории
Проведение анализа в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas neatkarīgās nacionālās antidopinga aģentūras RUSADA darbība tika apturēta pērn – pēc tam, kad iebildumus izteica Vispasaules Antidopinga aģentūras neatkarīgā komisija.

RĪGA, 9 aprīlis — Sputnik. Vispasaules Antidopinga aģentūras (WADA) inspektori 25.-26. aprīlī ieradīsies Krievijā, lai izvērtētu situāciju Krievijas Antidopinga aģentūrā, pavēstīja Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

Министр спорта РФ Виталия Мутко - Sputnik Latvija
"Meldonijs Ļeontjevičs", jeb Kā ķīmiķis no Rīgas mainījis Krievijas ministra vārdu

Novembrī WADA komisija pārmeta Krievijai antidopinga noteikumu pārkāpumus. Rezultātā tika apturēta Maskavas antidopinga laboratorijas darbība un publicēts lēmums par RUSADA neatbilstību WADA kodeksam. Februārī RUSADA parakstīja vienošanos par sadarbību ar Lielbritānijas Nacionālo antidopinga organizāciju UKAD, kas veiks Krievijas sportistu testēšanu līdz brīdim, kad tiks nodrošināta RUSADA darbības atbilstība WADA kodeksam.

"25. un 26. aprīlī Krievijā ieradīsies inspekcijā divi WADA eksperti no Austrālijas un Latvijas. Viņi vērtēs situāciju RUSADA," – pavēstīja Mutko. Šo informāciju publicēja aģentūra "R-Sport".

Par skabargu un baļķi

Krievijas sporta ministra padomniece Natālija Želanova pastāstīja, ka Krievijas Sporta ministrija vēlas komentēt ar UKAD saistīto situāciju, par ko ziņoja Sunday Times.

Britu avīzē tika publicēta informācija par izmeklēšanas rezultātiem Liebritānijas sportā. Pagājušā gada oktobrī žurnālisti saņēma informāciju un nosūtīja viltus sportistu uz klīniku Londonā pie doktora Marka Bonāra. Pēc dažas minūtes ilgas sarunas, kurā "sportists" atzina, ka viņam ir grūti atgūt spēkus pēc treniņiem, ārsts ieteica ārstēšanās kursu, kurā bija iekļauti arī aizliegtie preparāti.

UKAD pavēstīja, ka šajā lietā uzsākta izmeklēšana. Pie tam aģentūras pārstāvji paskaidroja, ka pirms diviem gadiem kāds sportists jau informējis UKAD par Bonāra darbību, taču nekādas sankcijas nav sekojušas.

"Šādu partneri mums ieteica WADA. Mēs saprotam, ka pagaidām tās ir tikai apsūdzības, taču gribētu uzzināt WADA viedokli šajā jautājumā. Līdz šim UKAD bija viena no spēcīgākajām antidopinga organizācijām. Pašlaik aģentūra ir mūsu darba caurskatāmības garants – UKAD atbild par plānošanu un testēšanu. Uzskatu, ka WADA pati paskaidros, vai mums pašlaik vajadzētu uztraukties," – stāstīja Želanova.

Ziņu lente
0