Viedoklis

Eiropieši vēlas paši izlemt, ko uzņemt ES

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasNeatkarības laukums Kijevā
Neatkarības laukums Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Eiropas valstu iedzīvotāju ir gatavi paši pieņemt lēmumu jautājumā par jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, liecināja Nīderlandē organizētais referendums par Ukrainas asociāciju ar ES.

RĪGA, 31. marts, Sputnik preses dienests – Sputnik.Viedokļi organizētās aptaujas rezultāti apliecina: lielākā daļa itāļu (66%), vāciešu (63%) un franču (63%) jautājumu par asociāciju ar citām valstīm vēlas atrisināt visas tautas referendumā. Dati tika saņemti aptaujā, ko informācijas aģentūras un radio Sputnik vajadzībām veica pētnieciskās kompānijas Populus un Ifop.

6. aprīlī Nīderlandē notiks referendums jautājumā par Ukrainas asociāciju ar Eiropas Savienību. Sputnik.Viedokļi aptauja liecina, ka referendumu jautājumā par asociāciju ar citām valstīm visaktīvāk atbalsta itāļi: 66% Itālijas iedzīvotāju gribētu patstāvīgi pieņemt lēmumu par jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tādu pašu viedokli pauda arī lielākā daļa Vācijas un Francijas iedzīvotāju. Daudz mazāks šajās valstīs ir to iedzīvotāju skaits, kas iebilst pret referenduma organizāciju savās valstīs: 23% (Vācija), 20% (Francija) un 18% (Itālija).

Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон - Sputnik Latvija
Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notiks 23. jūnijā

Britu viedoklis šajā jautājumā dalījās: 43% valsts iedzīvotāju pauda atbalstu iespējai pieņemt lēmumu par trešo valstu asociāciju ar ES, taču pie tam liels skaits britu nevarēja atbildēt uz jautājumu par to, vai viņiem vajadzētu aktīvi piedalīties balsošanā – 40% britu atbildēja "nezinu".

Aptauju Lielbritānijā un Ziemeļīrijā veica viena no vadošajām pētījumu kompānijām Lielbritānijā – Populus. Aptauja notika laikā no 2016. gada 4. līdz 9. martam, un tajā piedalījās 1085 cilvēki. Vācijā  (aptaujāti 1002 cilv.), Itālijā (aptaujāti 994 cilv.) un Francijā (aptaujāti 1005 cilv.) aptauju organizēja iFop, vecākā kompānija, kas organizē sabiedriskās domas aptaujas. Šajās valstīs aptauja ilga no 8. līdz 10. martam.

Izziņa par projektu Sputnik.Viedokļi. Starptautiskais projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja, darbu sāka 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop, vecākā kompānija Francijā, kas nodarbojas ar sabiedriskā viedokļa aptaujām. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.
 
Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.
 
Iepazīstieties ar citiem Sputnik.Viedokļi pētījumiem:
http://sputniknews.com/trend/sputnik_polls_2016/

Ziņu lente
0