Politika

Telegraph: Lielbritānija vēl 10 gadus paliks Eiropas Savienībā

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasVestminsteras pils pulksteņa tornis Bigbens Londonā
Vestminsteras pils pulksteņa tornis Bigbens Londonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroskeptiķi ir satraukti: ES noteikumu dēļ Lielbritānijā iekļuvuši 45 noziedznieki. To vidū ir arī Arnis Zaļkalns, celtnieks no Latvijas, kurš pērn Īlingā nogalināja 14 gadus vecu skolnieci.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Eiropas Savienība britu acis kļūst arvien nepopulārāka. 23. jūnijā notiks referendums, kurā briti lems par iziešanu no Eiropas Savienības. Parādījies pat jauns skanīgs vārds – Brexit, ko veido divi vārdi – Britany un exit (izeja). Taču durvis ar uzrakstu "Izeja", iespējams, ir tālāk nekā šķiet.

Lords O’Donels, bijušais Ministru kabineta sekretārs brīdināja, ka Francija un Vācija neļaus Lielbritānijai pamest Eiropas Savienību, raksta The Telegraph. Politiķis norādīja, ka šo valstu politiķi nevēlēsies dot eiroskeptiķiem papildu trumpjus, ko izmantot šī gada vēlēšanās.

Viņš atgādināja, ka savulaik Grenlandes iziešana no ES aizņēma trīs gadus – tā ilga no 1982. gada līdz pat 1985. gadam, savukārt Lielbritānijas iziešana no ES, pēc viņa domām var ilgt pat desmit gadus.

Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон - Sputnik Latvija
Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notiks 23. jūnijā

Lielbritānijas tieslietu ministrs Maikls Govs un Londonas mērs Boriss Džonsons pauda viedokli par to, ka dalība ES nenāk par labu Lielbritānijas drošībai.

Piemēram, Govs pavēstīja, ka ES orgāni lemj par to, ko drīkst darīt britu izlūki un vai valsts var aizsargāt drošību, tātad rīkojas pretēji valsts interesēm.

 

Nesen eiroskeptiķu grupa paziņoja, ka ES noteikumu dēļ Lielbritānijā iekļuvuši 45 slepkavas, izvarotāji un pedofili un pat viens no visvairāk meklētajiem teroristiem pasaulē. Abdelhamids Abauds, kurš tiek turēts aizdomās par teroraktu organizāciju Parīzē, pērn apmetās Duvrā, neskatoties uz to, ka tolaik viņa arests jau bija sankcionēts. 2015. gada 18. novembrī Abauds tika nogalināts apšaudē ar franču policiju.

The Telegraph piemin arī Arni Zaļkalnu, celtnieku no Rīgas, kurš pērn Īlingā nogalināja 14 gadus vecu skolnieci un pēc tam pakārās. Latvijā Zaļkalns septiņus  gadus pavadīja cietumā par sievas slepkavību.

Ziņu lente
0