Pie robežas atkal stāv mašīnas

© Sputnik / Vladimir Kornev / Pāriet pie mediju bankasAutomašīnas pie robežas
Automašīnas pie robežas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rindā pie robežkontroles punkta Terehovo iestrēgušo kravas mašīnu skaits pēdējo trīs dienu laikā ir dubultojies.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Robežkontroles punktos no jauna veidojas sastrēgumi – gluži kā 8.marta kolapsa laikā. Kravas automašīnu skaits, kas gaida iespēju šķērsot robežu, pēdējo trīs dienu laikā ir pieaudzis divkārt.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā esošie dati liecina, ka robežkontroles punktā Terehovo stāv 400 automašīnas. Savu kārtu tām nāksies gaidīt gandrīz divas diennaktis.

Robežsardzes dienesta mājaslapa informē, ka pie Terehovo stāv 450 kravas automašīnas, turklāt dienu iepriekš to skaits sasniedza piecus simtus.

Pagaidām nav zināms, kādu iemeslu dēļ atkal veidojas sastrēgumi. Februāra noslēgumā un marta sākumā Latvijas un Krievijas robežkontroles punktu darbu lielā mērā paralizēja augošā ziedu kravu plūsma, Starptautiskajai sieviešu dienai tuvojoties. Tolaik Terehovā rindā dažbrīd stāvēja pat 640 automašīnas.

Marta sākumā VID ziņoja, ka ievērojami samazinājies kravu skaits no Krievijas puses. Valsts ieņēmumu dienests skaidroja, ka kontroles iestāde Krievijā – Rosseļhoznadzor nav piešķīrusi papildu resursus ātri bojājošos kravu kontrolei.

Грузовики в очереди на границе - Sputnik Latvija
Aug kravas automašīnu rinda pie Grebņevas

Savukārt Krievijas Federālais muitas dienests vēstīja, ka automašīnu pārbaudes tiek veiktas agrākajā režīmā, un robežkontroles punkta caurlaides spēja samazinājusies ātri bojājošos preču partiju skaita pieauguma rezultātā.

Robežkontroles punktu pārslodze Krievijā, Baltkrievijā, Lietuvā un Latvijā šogad sākās tādēļ, ka Krievijai un Polijai neizdevās vienoties par atļauju izsniegšanas kvotām 2016. gadam un Polija bija neapmierināta ar atbilstošajiem grozījumiem Krievijas likumdošanā.

No 1. februāra tika apturēti starptautiskie autokravu pārvadājumi pie Krievijas un Polijas robežas, tāpēc iebraukšanai ES valstīs Krievijas autopārvadātāji sāka izmantot Baltkrievijas robežkontroles punktus ne vien pie robežas ar Lietuvu, bet arī Latviju.

Ziņu lente
0