Sputnik Radio speciālais projekts veltīts žurnālistikas problēmām

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasВ студии радио Sputnik
В студии радио Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radio Sputnik žurnālisti un uzaicinātie eksperti speciāla projekta ietvaros apspriedīs Rietumu un Krievijas mediju notikumu apgaismojuma īpatnības. Viens no marta raidījumu tematiem – cīņa Krievijas un Rietumu masu mediju starpā par informācijas dominēšanu Ukrainā un Baltijas valstīs.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Sputnik Radio speciālais projekts turpina stāstīt par vēsturi un mūsdienu žurnālistikas aktuālākajām problēmām. Tie tiks raidīti 21.-25. martā krievvalodīgas radiostacijas Sputnik tiešajā ēterā, kā arī ierakstā sadaļā "Radiotočka" aģentūras "Rossija Segodņa" multimediju projektā, par godu Padomju informācijas biroja 75. gadadienai. Padomju informācijas birojs ir lielāko starptautiskā mērogā Krieviju pārstāvējušo informācijas aģentūru "ciltstēvs".

Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Tuvojas noslēgumam Andreja Steņina vārdā nosauktā konkursa dalībnieku reģistrācija

Martā Radio Sputnik žurnālisti un uzaicinātie eksperti speciāla projekta ietvaros apspriedīs Rietumu un Krievijas mediju notikumu apgaismojuma īpatnības. Viens no marta raidījumu tematiem – mediju objektivitāte, kā arī Rietumu un Krievijas mediju ciņa par informācijas dominēšanu Ukrainā un Baltijas valstīs.

"Mūsu projekts veidots arī kā izglītojoša platforma. Atceroties lielāko aģentūru vēsturi — Padomju informācijas biroju, preses aģentūru " Novosti", RIA Novosti, "Rossija segodņa", mēs stāstām par mūsdienu žurnālistikas vēsturi, par nozares leģendām, par mūsdienu mediju asākajiem jautājumiem, informācijas kariem mūsdienu pasaulē," — pastāstīja Sputnik direktors Aleksejs Orlovs.

Sputnik publicē videoprojektu Melnās dienas Ukrainā - Sputnik Latvija
Video
Sputnik publicē videoprojektu "Melnās dienas Ukrainā

Janvāra un februāra speciālā projekta pārraides ir pieejamās ierakstā "Rossija Segodņa" multimediju projekta sadaļā "Radiotočka".

Jubilejas pasākumi par godu Padomju informācijas biroja 75. gadadienai notiks visu 2016. gadu: tiks organizētas fotoizstādes, oratoru meistarības konkurss "runājam kā Levitāns", speciālās filatēlijas produkcijas izlaide u.c. Drīz Starptautiskā informatīvā aģentūra "Rossija Segodņa" drīz izlaidīs Padomju informācijas biroja ziņojumu krājumu.

Svinīgo pasākumu noslēgumā 2016. gada jūnijā notiks mediju forums Maskavā. Pilns pasākumu saraksts tiks publicēts sadaļā "75 gadi. Vēsture sākas ar ziņu" ziņu aģentūras RIA Novosti vietnē. RIA Novosti ietilpst "Rossija Segodnja" mediju grupā.

Ziņu lente
0