Tuvojas noslēgumam Andreja Steņina vārdā nosauktā konkursa dalībnieku reģistrācija

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasФотокорреспондент Андрей Стенин
Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 22. marta pulksten 23:59 tiek pieņemti starptautiskā fotožurnālistikas konkursa dalībnieku darbi.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Andreja Steņina vārdā nosauktā Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa dalībnieki var iesūtīt darbus līdz 22. marta pl. 23:59 pēc Maskavas laika.

Konkursu organizē starptautiskā informatīvā aģentūra "Rossija Segodņa" sadarbībā ar KF UNESCO lietu komisiju. Tā radošo aktīvu veido vairāk nekā divi tūkstoši jauno fotogrāfu darbi no Krievijas un visas pasaules. Konkursa ietvaros jaunajiem fotožurnālistiem no Krievijas, Eiropas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas, Austrālijas, Indijas, Dienvidaustrumāzijas, Tuviem Austrumiem un Āfrikas būs iespēja demonstrēt dažādas fototehnikas un eksperimentēt ar krāsainajām un melnbaltajām fotogrāfijām.

Pēc konkursa dalībnieku viedokļa, mūsdienu varoņu portreti, provinciālas skices, košas vai monohromas ainavas, dzīves situāciju fotofragmenti, politiskās un sporta reportāžas paver ceļu globālai izpratnei — tā arī ir 2016. gada konkursa tēma.

Uzvarētāji tiks pasludināti 2016. gada 4. augustā. Apbalvošanas ceremonija un konkursa uzvarētāju darbu izstāde notiks 2016. gada 30. augustā Maskavā. Pieteikties konkursā vēl iespējams vietnē stenincontest.ru.

Andreja Steņina vārdā nosauktā Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa mērķis ir atbalstīt jaunos fotogrāfus un pievērst sabiedrības uzmanību mūsdienu fotožurnālistikas uzdevumiem. Šīs konkurss ir vienīgais Krievijā, kas dod iespēju fotogrāfiem no visas pasaules atklāt jaunus talantīgus fotokorespondentus, pacelt nozares augstos standartus un veidot dokumentālās fotogrāfijas kvalitātes kritērijus Krievijā un pasaulē.

Vārds kā simbols

Speciālais aģentūras "Rossija Segodņa" fotokorespondents Andrejs Steņins gāja bojā 2014. gada augustā, izpildot redakcijas uzdevumu Ukrainas austrumos. Viņam pēc nāves tika piešķirts ordenis par drosmi un varonību.

2015. gadā konkurss kļuva par lielāku jauno fotogrāfu cīņas vietu – konkursam tika pieteikti aptuveni pieci tūkstoši darbu no 54 pasaules valstīm – no Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem, Indijas un Dienvidaustrumu Āzijas. Plaši bija pārstāvēta arī Krievija — no Maskavas un Sanktpēterburgas līdz pat Vladivostokai un Nahodkai.

Konkursa uzvarētāju svinīgā apbalvošana notika Maskavā, viņu darbi tika prezentēti plašākai sabiedrībai izstāžu un festivālu laukumos Krievijā un ārzemēs.

Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss 2016. gadā notiek ar lielāko Krievijas un starptautisko mediju un informācijas aģentūru atbalstu.

Konkursa ģenerālie informatīvie atbalstītāji ir Krievijas valsts telekanāls "Rossija-Kuļtura", portāls KP.ru, informācijas un ziņu portāls ŽurDom, un portāls Russian Photo.

Pār starptautiskajiem informācijas konkursa atbalstītājiem kļuvuši: ziņu aģentūra Askanews, ziņu aģentūra EFE, mediju holdings Independent Media, ziņu aģentūra Notimex, televīzijas kanāls un portāls RT, The Royal Photographic Society, Shanghai United Media Group (SUMG).

Nozaru informācijas partneru statusā konkursu atbalsta: Академия фотографии, aģentūra "ГеоФото", portāls Photo-study.ru, Союз журналистов Москвы, Союз студенческих и молодёжных СМИ, informācijas portāls YOung JOurnalists un festivāls "Фотопарад в Угличе".

Ziņu lente
0