Politika

Policists no Rīgas par Boeing katastrofu: nekas traks, jo tie lielākā daļa bija Krievijas pilsoņi

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Pāriet pie mediju bankasНа месте крушения пассажирского самолета Boeing-737-800
На месте крушения пассажирского самолета Boeing-737-800 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas pašvaldības policijas darbinieks izdzēsa komentāru Facebook sociālajā tīklā, atvainojās un bloķēja profilu. Vadība lems, vai policists saglabās darbu tiesībsargājošos orgānos, informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Latvija
Rostovā pie Donas gājis bojā aviokompānijas Fly Dubai laineris Boeing (video)
RĪGA, 21. marts – Sputnik. Rīgas pašvaldības policijas darbinieks Jānis Bruševics var zaudēt darbu pēc aizvainojošā komentāra publicēšanas savā Facebook lapā par aviokatastrofu Rostovā pie Donas.

Publikāciju par Boeing katastrofu Rostovā pie Donas Bruševics komentēja: "Nekas traks, jo tie lielākā daļa bija Krievijas pilsoņi."

Работник муниципальной ролиции Риги Jānis Bruševics Rīgas Pašvaldības policija

Опубликовано URLAS 20 марта 2016 г.

"Tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par iespējamību turpināt darba tiesiskās attiecības ar šo darbinieku. Policija pauž nožēlu un atvainojas par sava darbinieka rīcību. No savas puses vēlos izteikt pateicību visiem, kas pievērsa uzmanību šim incidentam.”— žurnālistiem svētdien sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Jura Lukasa paziņojums sakarā ar viena RPP darbinieka nepieņemamo rīcību komentē…

Опубликовано Нилом Ушаковым 20 марта 2016 г.

Bruševica komentārs izraisa traci sociālajos tīklos

20. martā rītā policists uzrakstīja: "Labsrīts. Vēlos atvainoties par maniem sākotnējiem izteicieniem par lidmašīnas katastrofā bojāgājušajiem, Krievijā. Man nebija sliktu nodomu, vai necieņa, protams attaisnojumu šādai rīcībai nav un apzinoties, ka sākumā tas tika rakstīts kā "joks nevietā", komentārs tika izdzēsts. Vēlreiz piedodiet un izsaku līdzjūtību bojāgājušajiem."

Pēc tam Bruševics nobloķējis profilu.

Traģēdijas hronika

Pasažieru laineris Boeing 737-800 reisā no Dubaijas sestdien pulksten 3.42 avarējusi Rostovā pie Donas. Sliktos laika apstākļos mēģinot nosēsties, lidmašīna nogāzās ārpus nosēšanās joslas. Izmeklēšanas komiteja izskata trīs avārijas versijas: tehniska kļūme, sarežģīti laika apstākļi vai pilotu kļūda.

Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Latvija
Eksperts neuzskata, ka Boeing katastrofā būtu vainojams teroristisks akts (video)

Lidmašīnā atradās 55 pasažieri (44 Krievijas pilsoņi, 8 Ukrainas pilsoņi, 2 Indijas pilsoņi, 1 Uzbekistānas pilsonis) un 7 ekipāžas locekļi (2 Spānijas, 1 Krievijas, 1 Kipras, 1 Kolumbijas, 1 Kirgizstānas, 1 Seišelu salu pilsonis). Viņi visi gājuši bojā.

Visa pasaule izsāk Krievijai līdzjūtību saistībā ar aviokatastrofu. Visdziļākos līdzcietības vārdus izteica ĶTR premjers Li Kecjans, AAE prezidents šeihs Zajed Bin Sultan Al Najan, Vācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers, EDSO ģenerālsekretārs Lamberto Zanjers, Lielbritānijas Eiropas lietu ministrs Deivids Lidingtons, kā arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Krievijas un Ukrainas ĀM vadītāji Sergejs Lavrovs un Pāvels Klimkins izteikuši savstarpēju līdzjūtību saistībā ar Krievijas un Ukrainas pilsoņu bojāeju Boeing katastrofā. Rostovā pie Donas 20. marts izsludināts par sēru dienu.

Boeing avārijas vietā Rostovas pie Donas lidostā izmeklēšanas darbi ir beigušies, katastrofas upuru mirstīgās atliekas nogādātas pilsētas morgā. Lidmašīnu "melnās kastes" aizvestas uz Maskavu, pirmdien eksperti sāks ierakstu atšifrēšanu. Gaisa aviācijas komiteja paziņoja, ka Boeing pašrakstītāji ir bojāti.

Ziņu lente
0