"Liepājas metalurgs" atlaidīs 300 darbiniekus

© Sputnik / Alexander Pogotov / Pāriet pie mediju bankasНа участке трубопрокатного цеха
На участке трубопрокатного цеха - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas dzimšanas dienā – 18. martā tika pieņemts lēmums par rūpnīcas konservāciju. Tika pasniegta vēl viena "dāvana" – ziņa par to, ka darbu zaudēs simtiem kombināta darbinieku. Informācija par to, kad uzņēmums varētu atsākt darbu, netiek sniegta.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. AS "KVV Liepājas metalurgs" plāno atlaist no darba aptuveni 300 cilvēkus, aptuveni 100 turpinās darbu dežūrrežīmā, piektdien Liepājas mēram Uldim Seskam paziņoja kombināta valdes loceklis Igors Talanovs. Agrāk tika pieņemts lēmums par uzņēmuma konservāciju.

В цехе чугуноплавильного завода - Sputnik Latvija
"Liepājas Metalurga" strādniekiem trūkst naudas, lai tiktu līdz rūpnīcai

Precīzi dati par to, cik daudzi rūpnīcas darbinieki zaudēs darbu, vēl nav sniegti, taču prognozes liecina, ka darba attiecības tiks pārtrauktas ar 300 darbiniekiem un atlikušie 100 uzturēs kombinātu kārtībā, lai tas varētu atsākt darbu gadījumā, ja krīze metalurģijā beigsies.

Šo informāciju aģentūrai LETA sniedza mēra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Vaicāta par to, cik ilgs būs rūpnīcas konservācijas periods, KVV Group preses sekretāre Natālija Napadovska paskaidroja, ka tas varētu būt gan mēnesis, gan arī gads, jo tas ir atkarīgs no dažādiem faktoriem.

"Es tagad nevēlētos sniegt nepamatotas prognozes. Nākamnedēļ tiks sniegta plašāka informācija par faktoriem, kuri var veicināt rūpnīcas darbības atsākšanu, kā arī par turpmāko tās likteni," — sacīja Napadovska.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) informēja Liepājas domi, ka pagaidām darba tiesiskās attiecības ar "KVV Liepājas metalurgs" uz savstarpējās vienošanās pamata ir pārtraukuši aptuveni 40 cilvēki.

В цехе чугуноплавильного завода - Sputnik Latvija
Liepājas metalurgu iekonservēs

Lēmums par kombināta iekonservēšanu tika pieņemts 18. martā – dienā, kad Liepāja svinēja savu 391. dzimšanas dienu.

"Protams, tā nav dāvana, ko Liepāja būtu gribējusi saņemt dzimšanas dienā. Taču nav arī tā, ka šādu uzņēmuma valdes lēmumu mēs nebūtu varējuši iepriekš paredzēt, jo uzņēmums pilnvērtīgā režīmā nav strādājis kopš janvāra," – piebilda Andrejs Rjabcevs.

Liepājas dome uzskata, ka bez darba palikušajiem nelielu mierinājumu varētu sniegt apstāklis, ka drīz sāksies būvniecības sezona un līdz ar to parādīsies arī vakances.

Kā ziņots, "KVV Group" vadība pieņēma lēmumu par konservāciju, ņemot vērā ilgtermiņa negatīvos faktorus, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai: krīzi, kas pārņēmusi pasaules metalurģijas tirgu, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts nevēlēšanos sniegt atbalstu nozarei.

Ziņu lente
0