"Liepājas Metalurga" strādniekiem trūkst naudas, lai tiktu līdz rūpnīcai

© Sputnik / Alexander Kondratyuk / Pāriet pie mediju bankasВ цехе чугуноплавильного завода
В цехе чугуноплавильного завода - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Metalurgu prasību spiediena rezultātā rūpnīcas vadība izmaksājusi algu parādus viena ceha darbiniekiem. Pārējiem solījusi pārskaitīt naudu līdz piektdienai.

RĪGA, 24.feb — Sputnik. Pirmdienas rītā AS "KVV Liepājas Metalurga" darbinieki sapulcējās pie uzņēmuma administrācijas un vēlāk devās pie rūpnīcas valdes locekļa Igora Talanova ar prasību izmaksāt viņiem algu, vēsta laikraksts "Kurzemes vārds". Tajā pašā dienā viena ceha darbiniekiem nauda tika pārskaitīta.

Igors Talanovs apsolīja, ka pārējie rūpnīcas strādnieki naudu saņems līdz piektdienai, bet avanss tiks izmaksāts 29. februārī.

Metalurgi apgalvo, ka lūdz nevis žēlastību, bet to, ko nopelnījuši. Viņi atzīmē, ka daudziem no viņiem nav naudas pat biļetei, lai nokļūtu darbā.

"Neesmu pārliecināts, ka, mūs atlaižot no darba, tiks ievērots likums, — uzskata vecākais meistars Oļegs Vasiļjevs. — Ar to saskārāmies jau 2012. gadā. Mēs atkal sēdēsim, gadiem gaidot kādu jaunu investoru vai vēl kaut ko citu."

Компрессорная установка - Sputnik Latvija
Latvijas gāze aptur dabasgāzes padevi Liepājas metalurgam
Talanovs paskaidro, ka alga martā tiks izmaksāta no 300 000 eiro, kas šobrīd tiek iesaldēti kā prasību nodrošinājums AS "KVV Liepājas Metalurgs" un "Liepājas Metalurgs" administratora Haralda Velmera tiesvedības dēļ.

Saskaņā ar darba līgumu, uzņēmumā strādājošajiem darbiniekiem alga tiek izmaksāta katra mēneša 10.datumā, bet avanss — 25.datumā. Taču līdz pirmdienas rītam darbinieki bija saņēmuši tikai daļu no janvārī nopelnītā, un viņiem ir pamatotas bažas par to, vai šomēnes tiks izmaksāts avanss. Jāpiebilst, ka nodokļi par strādājošiem nav nomaksāti kopš pagājušā gada oktobra.

28. janvārī metālapstrādes kombināts uz laiku apturēja ražošanu. Uzņēmuma vadība norāda, ka  šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā situāciju tirgū.

Ziņu lente
0