Politika

SKDS: "Vienotības" reitings - 5,4%. Nekā tāda vēl nekad nav bijis

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaСолвита Аболтиня
Солвита Аболтиня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienotības" popularitāte tuvojas divu mazo opozīcijas frakciju – Latvijas Reģionu apvienības (februārī – 3,9%) un "No sirds Latvijai" (2,8%) reitingam.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. "Vienotība" strauji zaudē popularitāti. Februārī par to bija gatavi balsot tikai 5,4% vēlētāju, liecina aptauja, ko veicis pētījumu centrs pēc LTV raidījuma De facto pasūtījuma.

Partijas reitings sāka kristies jau pērnā gada novembrī, kad tas noslīdējis zem 10% atzīmes. Taču pašreiz tas ir zemākais "Vienotības"  vēsturē.

SKDS dati liecina, ka "Vienotības" popularitāte tuvojas divu mazo opozīcijas frakciju – Latvijas Reģionu apvienības (februārī – 3,9%) un "No sirds Latvijai" (2,8%) reitingam. "Nacionālās apvienības" – "Vienotības" valdības koalīcijas partnera popularitāte sastāda 8,3%. Partija bezcerīgi atpaliek no "Saskaņas" (18,5%) un ZZS (18,1%).

"Šobrīd partija pārdzīvo tādu popularitātes krīzi, kādas vēl nav bijis tās vēsturē," — norādījis SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Tomēr "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa neuzskata, ka situācija būtu traģiska, jo partijas reitings (5,5 —6%) stabili turas šajā līmeni jau trīs mēnešus.

"Šī, protams, nav tā situācija, ar kuru vajadzētu lepoties un par kuru mēs varētu domāt, ka mūsu biedri jūtas labi, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām," pauž Āboltiņa.

Saeima - Sputnik Latvija
"Vienotība" izvirza kandidātus ministru posteņiem
Jāpiebilst, ka partija pēc jaunās valdības veidošanas ir zaudējusi premjerministra posteni, turklāt tai draud valsts budžeta finansējuma zaudējums. "Vienotība" popularitāti nepalielina arī  nesen spēkā stājušies tiesas spriedumi par nopirktajām balsīm.

12. Saeimas vēlēšanās "Vienotība" bija otra populārākā partija pēc "Saskaņas" – tā ieguva 21,9% balsu un veidoja otro lielāko frakciju parlamentā — 23 mandātus. Tolaik premjerministre Laimdota Straujuma veidoja savu otro valdību, uzņemot koalīcijā mazāk populārās partijas, piemēram "Zaļo un zemnieku savienību" (19,5% un 21 mandāts) un Nacionālo apvienību (16,6% un 17 mandāti).

Kopš tiem laikiem, uzsver De facto, situācija ir radikāli mainījusies.

Ziņu lente
0