Kučinskis: neskatoties uz zaudējumiem, sankcijas pret Krieviju jāsaglabā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЛатвийские шпроты
Латвийские шпроты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs atzīmējis, ka, pēc viņa domām, sankcijas nav jāatceļ, jo Ukrainas krīzē progress nav saskatāms.

RĪGA, 2. mar – Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis intervijā žurnālistiem trešdien paziņoja, ka Eiropas Savienībai ir jābūt konsekventai pret Krieviju vērsto sankciju jautājumā, neskatoties uz to negatīvo ietekmi uz ekonomiku ES un Latvijā.

Прямой эфир программы Гражданская оборона - Sputnik Latvija
Viedoklis
Igors Jurgens: nenodalu kontrsankciju sekas krievu un latviešu ciestajos zaudējumos
Rietumvalstis ieviesa sankcijas pret Krieviju, norādot, ka tā iejaukusies Ukrainas iekšējās lietās. Atgādināsim, ka 2014. gada aprīlī Ukraina uzsāka militāru operāciju pret Donbasā – kura iedzīvotāji pauda neapmierinātību ar valsts apvērsumu. Krievija norāda, ka šīs apsūdzības ir nepieņemamas.

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā un notikumi valsts dienvidaustrumos nav tās ietekmes rezultāts. Krievijas varas iestādes norāda, ka KF vēlas sekmēt ekonomiskās un politiskās krīzes pārvarēšanu Ukrainā. Krievija pauž uzskatu par to, ka pret Maskavu vērstās apsūdzības par Minskas vienošanās neizpildīšanu ir absurdas, jo Krievija nav iesaistīta konfliktā Ukrainā.

"Ja reiz esam vienojušies par to, ka Ukrainas krīzei nav progresa un vienošanās nav izpildīta, nav īsti pamata atcelt sankcijas," teica Kučinskis.

Politiķis atzina, ka sankcijas ietekmē gan Latvijas ekonomiku, gan arī visu kopējo ES ekonomiku, tomēr ar šādiem jautājumiem nevarot svārstīties.

Latvijas ĀM jau ir norādījusi, ka pagājušajā galā šīs pretsankcijas Latvijas ekonomikai radījušas zaudējumus 0,25% apmērā no IKP – 60 miljonus eiro.

Ārlietu ministrijas dokumentā norādīts, ka Latvijas zaudējumi Krievijas ekonomikas pasliktināšanās rezultātā pārsniedz 200 miljonus eiro.

2014. gada jūlijā ES un ASV pēc sankcijām pret atsevišķām fiziskām personām un kompānijām ieviesa sankcijas pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Atbildot uz šiem pasākumiem, Krievija ierobežoja partikas produktu importu no valstīm, kas pievienojušās pret valsti vērstajām sankcijām. 2015. gada jūnijā Krievija pagarināja pārtikas produktu embargo uz vienu gadu – līdz 2016. gada 5. augustam.




Ziņu lente
0