Latvijas dzelzceļš cer uz kravu plūsmas pieaugumu no Krievijas

© Sputnik / Yuri Lashov / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный светофор. Архивное фото
Железнодорожный светофор. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmuma "Latvijas dzelzceļš" vadītājs cer uz tālāko sadarbību ar Krieviju – no šīs valsts Latvijas dzelzceļš saņem līdz 80% kravu.

RĪGA, 29. feb — Sputnik. Pēdējo divu mēnešu laikā ir samazinājies pārvadājamo kravu apjoms, televīzijas kanālam LNT pastāstīja Latvijas dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš. Pēc viņa domām, tas noticis, samazinoties kravu plūsmai no Krievijas – aptuveni 80% Latvijas valsts dzelzceļa uzņēmuma pārvadāto kravu nāk no Krievijas.

поезд в Латвии - Sputnik Latvija
Jaunā "Latvijas Dzelzceļa" vadītāja atlases laikā notikusi datu noplūde
Kravu pārvadājumu sfērā radušās grūtības Bērziņš pamato ar rubļa kursa, naftas un akmeņogļu cenu krišanos, kā arī Krievijas paziņojumiem par valstī esošo ostu attīstības plāniem.

Pie tam Bērziņš cer uz tālāku sadarbību ar Krieviju.

Nesen amatā ieceltais LDz vadītājs cer, ka, atbilstoša infomācija palīdzēs pārliecināt kravu īpašniekus par to, ka "kravu tranzīts cauri Latvijai ir pietiekami drošs, stabils un efektīvs no cenu viedokļa – visas kravas tiks nogādātas pie mērķa noteiktajā laikā."

Agrākais LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis pagājušā gada augustā tika apcietināts – viņu aizturēja KNAB darbinieki. Nākamajā dienā Magonis tika atlaists no ieņemamā amata, un Rīgas apgabaltiesa pieņēma lēmumu paturēt apcietinājumā bijušo LDz valdes priekšsēdētāju.

Ziņu lente
0