Viedoklis

Kosačovs: konstruktīvam darbam EPPA Krievijai nepieciešami godīgi nosacījumi

© Wikipedia / PPCOEПарламентская ассамблея Совета Европы
Парламентская ассамблея Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krīze ir Asamblejā, nevis Krievijas sadarbībā ar EPPA – norāda Krievijas senators par situāciju, kas radusies Krievijas delegācijas darbā Eiropas Padomes asamblejā.

RĪGA, 27.feb — Sputnik. Krievija ignorēs Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sesijas līdz brīdim, kad Maskava būs pārliecināta par to, ka EPPA uzskata Krieviju par līdzvērtīgu partneri. To intervijā RIA Novosti paziņoja KF Federācijas padomes starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs. Interviju viņš sniedza Krievijas iestāšanās Eiropas Padomē 20. gadadienas priekšvakarā.

Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев - Sputnik Latvija
Kosačovs: Krievijai ir tiesības raizēties par krievu likteni jebkurā valstī

2014.- 2015. gados EPPA pieņēma vairākas rezolūcijas: Krimas dēļ Krievijai tika atņemtas balsstiesības, tiesības piedalīties reglamentējošo orgānu darbībā, tiesības piedalīties Asamblejas novērošanas misijā. Rezultātā KF delegācija pieņēma lēmumu ignorēt EPPA sēdes līdz 2015. gada beigām.

2016. gada sākumā Krievija nolēma, ka pilnvaru apstiprināšanai nepieciešamie dokumenti netiks nosūtīti. EPPA vadītāja Anna Brasēra informēja, ka "KF delegācija nevarēs piedalīties Asamblejas darbā 2016. gadā vai vismaz līdz nākamajām parlamenta vēlēšanām Krievijā."

Komentējot šo situāciju, Kosačovs uzsvēra faktu, "ka Eiropas Padomes Konstitūcijā Asamblejai paredzēta tikai konsultatīvā funkcija."

Viņš paskaidroja, ka Asambleja "var tikai sniegt rekomendācijas Eiropas Padomes Ministru komitejai, taču to izpilde nav obligāta."

"Visu pārējo EPPA ir pati piedomājusi. Tā vēlējās palielināt savu lomu, savu nozīmi, savu nepieciešamību," — teica senators. Viņš uzskata, ka "tieši tāpēc tagad ir ļoti daudz funkciju, pilnvaru, kas nav ierakstītas organizācijas statūtos, ieskaitot pārraudzības procedūru, ko veic EPPA."

"Padomes statūtos ir norādīta pārraudzības procedūra, taču ar no nodarbojas Ministru komiteja. Viss pārējais ir "piebūves"," — norādīja Kosačovs.

Kosačovs uzskata, ka "nevajag dramatizēt notiekošo." "Mūs cenšas izprovocēt, lai mēs ierastos un ik reizi saņemtu kaut kādas pļaukas vai spļāvienus sejā. Taču krīze ir Asamblejā, nevis Krievijas sadarbībā ar EPPA," — sacīja Krievijas senators.

"Mēs ignorēsim sesijas, līdz būsim pārliecināti par to, ka tiksim uzskatīti par līdzvērtīgiem," — uzsvēra Kosačovs.

Ziņu lente
0