Politika

Kultūras ministre cer uz bēgļu vēlmi iesaistīties valsts dzīvē

© REUTERS / Fabrizio BenschМигранты ожидают регистрации в Берлине
Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija ir pieņēmusi uz imigrantu integrāciju vērstu pasākumu kompleksu, atgādināja Dace Melbārde, taču svarīga ir arī pašu bēgļu vēlme piedalīties valsts kultūras dzīvē un iepazīt tās tradīcijas.

RĪGA, 24.feb — Sputnik. Kultūras ministre Dace Melbārde uzskata bēgļu pašmotivāciju par svarīgu veiksmīgas integrācijas elementu, ziņo aģentūra LETA.

Ministre norāda, ka Latvija ir izlēmusi veikt vairākus pasākumus, lai izveidotu bēgļiem labvēlīgu vidi, taču integrācija ir abpusējs process.

"No vienas puses, ir valsts pienākumi un iedzīvotāju intereses, bet, no otras, patvēruma meklētāju motivācija iesaistīties valsts dzīvē, pieņemt kultūru un tradīcijas," — atzīst Melbārde LNT raidījumā "900 sekundes".

Протесты против внесения изменений в законе об образовании - Sputnik Latvija
Der Standart: valodas jautājums Latvijā dzīvojošos sašķeļ, bēgļi - satuvina
Ministre atgādināja, ka ir pieņemts rīcības plāns, kas paredz imigrantu integrācijas pasākumus: valsts valodas, vēstures, kultūras apgūšana, juridiskā un psiholoģiskā palīdzība, palīdzība mājokļa un darba meklējumos.

Pēc Melbārdes domām, bēgļi, ar kuru uzņemšanu pašlaik nodarbojas Latvija, varētu būt vairāk ieinteresēti integrācijā, nekā atsevišķas personas, kas Latvijā ieradušās pēc Otrā pasaules kara.

Pirmie seši bēgļi no Sīrijas un Eritrejas ieradās Latvijā no Grieķijas februāra sākumā. Saskaņā ar ES kvotām, Latvija divu gadu laikā uzņems 531 patvēruma meklētāju.

Valdības deklarācijā norādīts, ka Latvija nevēlas pieņemt papildu bēgļus no Eiropas Savienības valstīm, ja šāds lūgums izskanēs. Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars paziņojis, ka marta sākumā Latvijas pārstāvji dosies uz Grieķiju, lai atlasītu nākamo patvēruma meklētāju grupu.

Ziņu lente
0