Politika

Kozlovskis: migrantus, kas Eiropas Savienībā meklē labāku dzīvi, vajadzētu sūtīt mājās

© REUTERS / Marko DjuricaМигранты в очереди на поезд
Мигранты в очереди на поезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Iekšlietu ministrijas vadītājs uzskata, ka "ekonomiskajiem" bēgļiem starptautiskā aizsardzība nav nepieciešama.

RĪGA, 19.feb — Sputnik. Ekonomiskajiem imigrantiem, kas dodas uz Eiropu labākas dzīves meklējumos, nav tiesību pretendēt uz bēgļa statusu, un tie ir jāsūta atpakaļ, paziņojis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

"Ja mēs salīdzinām ar pērno gadu, sākotnēji bēgļi nāca no militārā konflikta zonas, no Sīrijas. Tagad mēs redzam, ka bēgļi ierodas no Alžīrijas, Marokas un Pakistānas. Šie cilvēki meklē labākus ekonomiskos apstākļus. Proti, šie cilvēki ir ekonomiskie bēgļi, un, manuprāt, viņiem starptautiskā aizsardzība nav nepieciešama. Faktiski viņi nevar pretendēt uz bēgļa statusu Eiropā, un tie ir jāsūta atpakaļ — uz Alžīriju, Maroku, Pakistānu," — viņš teica Latvijas medijiem.

Latvijas IeM vadītājs atzīmēja, ka daudzi migranti cenšas izvairīties no identifikācijas.

Не от нашего имени! - демонстрация против приема беженцев - Sputnik Latvija
Iedzīvotāji baidās no bēgļiem vairāk nekā no teroristu uzbrukumiem un kara

"Dati par migrantiem, kas ieradušies jebkurā Šengenas zonas valstī, tiek ievadīti speciālā sistēmā. Liels skaits bēgļu cenšas apiet šo procedūru, doties uz Vāciju un tur iesniegt patvēruma meklētāja pieteikumu, jo tas jāiesniedz valstī, kur bēglis pirmo reizi reģistrēts," — teica ministrs.

Saskaņā ar ES robežu aģentūras "Frontex" datiem, 2015. gadā Eiropas Savienībā ieceļojuši 1,8 miljoni imigrantu. Eiropas Komisija ziņo, ka pašreizējā migrācijas krīze pasaulē ir lielākā kopš Otrā pasaules kara.

 

Ziņu lente
0