Moka "krievu troļļi": Lielbritānija aicina visus nogurdinošai cīņai

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasПамятник бывшему премьер-министру Великобритании Уинстону Черчиллю (скульптор Айвор Роберт-Джонс) на Парламентской площади и башня Вестминстерского дворца (Биг-Бен) во время ремонта
Памятник бывшему премьер-министру Великобритании Уинстону Черчиллю (скульптор Айвор Роберт-Джонс) на Парламентской площади и башня Вестминстерского дворца (Биг-Бен) во время ремонта - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londona sūkstas par viltīgajiem troļļiem, kuri "izplata prokrievisku viedokli" taisno britu medijos.
RĪGA, 3. maijs - Sputnik. "Lielā septītnieka" valstu ārlietu ministru apspriedē Londona ieteiks veidot starptautisku mehānismu cīņai ar "Krievijas centieniem dezinformācijas izplatīšanas jomā", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu izdevumu "Times".
Saskaņā ar izdevuma datiem, pētījumu, kas atklāj "Krievijas troļļu" lomu britu medijos, demonstrēs G7 ārlietu ministru tikšanās laikā (tajā piedalīsies Indijas, Austrālijas un DĀR pārstāvji). Tikšanos vadīs Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs.
Dokumentā izskanējis apgalvojums, ka "prokrieviskie troļli publicē provokatīvus izteikumos komentāros avīžu "Times", "Daily Mail", "Sun" un "Daily Express" vietnēs, lai radītu kļūdainu pārstāvi par to, ka cilvēki atbalsta Krievijas agresiju pret Ukrainu". Pētnieki apgalvo, ka minētos komentārus pēc tam izmanto holdinga "Rossija segodņa" paspārnē strādājošā vietne InoSMI materiāliem par Rietumu sabiedrisko viedokli. Rezultātā, raksta "Times", tie izplatās Krievijas valsts medijos un sociālajos tīklos, piemēram, "VKontakte" un "Odnoklassniki".
"Prokrieviskie troļļi publicē komentārus par Ukrainu un citām tēmām, lai ietekmētu viedokli šeit un parādītos Krievijas medijos. Tas ir teicami ilustrē nogurdinošo cīņu, ko mēs turpinām. Mēs apvienojam lielākās valstis, lai aizsargātu atklātu sabiedrību," Rāba teikto citēja "Times".
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2021
KF gaida Londonas reakciju pēc noplūdes par mediju pārvaldi. Kāds tam sakars ar Latviju
Ministrs uzskata, ka pastiprināta ātras reakcijas mehanisma izveide nozīmēs, ka rietumvalsts var apvienoties, lai vērstu kritiku pret Krieviju vai citām valstīm, vienalga, "vai tas skar dezinformāciju, kiberuzbrukumus vai citus starptautisko tiesību skandalozus pārkāpumus". Pēc "Times" informācijas, G7 tikšanās laikā otrdien ministri varētu vienoties par "jaunas ātrās reaģēšanas alianses" izveidi, atbildot uz "Krievijas propagandu".
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova februārī informēja par dokumentu noplūdi no Lielbritānijas ĀM – tie stāsta, kā Lielbritānijas valdība vada dažādu informācijas izdevumu darbu, kā ari izveidojusi ietekmes aģentu tiklu sociālo tīklu krievvalodīgajā segmentā. RT atzīmēja, ka hakeru grupas "Anonymous" publicētie dokumenti, kas, domājams, pieder Apvienotās Karalistes ĀM, atklāj, kādas pūles Lielbritānija pieliek, lai "vājinātu Krievijas valsts ietekmi".
Ziņu lente
0