Nosaukti amerikāņu bumbvedēju uzdevumi Krievijas debesīs

© REUTERS / Tim ChongСтратегический бомбардировщик ВВС США B-52
Стратегический бомбардировщик ВВС США  B-52 - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Gaisa kara spēku lidmašīnas ieradīsies "politiski sensitīvos" reģionos Klusajā okeānā un Eiropā, lai savaldītu potenciālos pretiniekus un demonstrētu ASV iespējas izdarīt triecienu lielā attālumā.

RĪGA, 16. februāris  Sputnik. ASV Gaisa kara spēki krasi mainījuši bumbvedēju operāciju mērķus attiecībā pret potenciālajiem pretiniekiem, kuru vidū ir arī Krievija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz amerikāņu izdevumu The Ldrive.

"Nepavisam nav grūti iedomāties nākamo konfliktu, kurā bumbvedēju B-1B un B-52H grupām būs nosprausts uzdevums uzbrukt vieniem un tiem pašiem mērķu kompleksiem plašā teritorijā," klāsta izdevuma autors.

Американские морские пехотинцы во время тренировочных занятий в Норвегии - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2021
Viedoklis
"Iepriekš jau bija pazīmes": kāpēc amerikāņu kājnieki izsēžas Ziemeļos

Pēc viņā domām, tagad ASV Gaisa kara spēku lidmašīnas ieradīsies "politiski sensitīvos" reģionos Klusajā okeānā un Eiropā un bez nosēšanās pārvarēs lielus attālumus, ierodoties stratēģiski svarīgos rajonos un atpakaļ.

Tas nepieciešams, lai "savaldītu" potenciālos pretiniekus, ieskaitot Krieviju, Ķīnu, Irānu un Ziemeļkoreju, kā arī demonstrētu viņiem ASV Gaisa spēku iespējas izdarīt triecienu lielā attālumā.

Pērnā gada decembrī ASV Jūras kara spēki apstiprināja agresīvāku militāro stratēģiju pret Maskavu un Pekinu. Jūras kājnieku korpusa, Jūras kara flotes un krasta apsardzes vadības lielajā atskaitē pausta pārlieciba, ka Krievija un Ķīna pārvērtušās par Vašingtonas "apņēmīgiem pretiniekiem".

Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka valstij nav agresīvu plānu pret citām valstīm. Pie tam Krievija konstatē ASV un NATO bloka augošo militāro aktivitāti pie savām robežām. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja: Ziemeļatlantijas alianses soļi ir naidīgi Krievijai. Viņš apliecināja, ka ministrija veiks visus nepieciešamos pasākumus valsts aizsardzībai.

Ziņu lente
0