Dodiet Eiropai "Sputnik V": Čehijā nosauca par neētisku šķēršļu līkšanu Krievijas vakcīnai

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasУпаковка российской вакцины от COVID-19 "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V")
Упаковка российской вакцины от COVID-19 Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Sputnik V" reģistrācija ES notiks tuvākajā laikā, turklāt šķēršļu līkšana šīs vakcīnas izmantošanai Eiropā kādu politisku apsvērumu dēļ tie būs vien zaimi, uzskata Čehijas Palacka Universitātes Molekulārās medicīnas institūta direktors Marians Gaiduhs.

RĪGA, 6. februāris - Sputnik. Čehijas pilsētā Olomoucā izvietotā Palacka Universitātes Molekulārās medicīnas institūta direktors Marians Gaiduhs uzskata, ka Krievijas vakcīnu pret Covid-19 "Sputnik V" tuvākajā laikā reģistrēs Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA), proti, Eiropas Savienībā, raksta RIA Novosti.

Pēc Gaiduha domām, pēc tam, kad vakcīna tiks reģistrēta EZA, tās izmantošanas aizliegšana Eiropas Savienībā kaut kādu politisku iemeslu dēļ būs vienkārši neētiska.

Gaiduhs uzsvēra, ka situācijā, kad ES pietrūkst vakcīnu nekādā gadījumā nedrīkst atteikties no "Sputnik V", it īpaši ņemot vērā, ka Krievijas vakcīna ir ievērojami labāka nekā AstraZeneca, kas darbojas pēc līdzīga principa.

"Sputnik V" ir ievērojami labāki rādītāji nekā AstraZeneca, kas darbojas pēc līdzīga principa," norāda Gaiduhs, kurš līdz 2020. gada decembra beigām ieņēma Covid-19 testēšanas nacionālā koordinatora amatu.

Atgādinām, ka Ungārija, kas ir ES dalībvalsts, negaidot, kad Krievijas vakcīna tiks reģistrēta LZA, parakstīja līgumu ar Krieviju un tādējādi kļuva par pirmo ES valsti, kas pārvarēja politiskos aizspriedumus cilvēku drošības dēļ.

Вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Viedoklis
Eiropa noticējusi "Sputnik V". Vācija gatavojas iekasēt dividendes

Čehijā Veselības ministra padomnieks veselības aprūpes jautājumos un bijušais Veselības ministrijas vadītājs Romans Primula jau paziņoja, ka valstij ir jāseko Ungārijas piemēram un jāiepērk vakcīna "Sputnik V" patstāvīgi, negaidot tās reģistrāciju EMA.

Pēc Primulas vārdiem Brisele apliecināja, ka Ungārijas rīcība nav pretrunā ar ES likumdošanu.

"Sputnik V" reģistrēta jau 16 valstīs: Krievijā, Baltkrievijā, Serbijā, Argentīnā, Bolīvijā, Alžīrijā, Palestīnā, Venecuēlā, Paragvajā, Turkmēnijā, Ungārijā, OAE, Irānā, Gvinejā, Tunisijā un Armēnijā. Tāpat vakcīnas reģistrācijas procesu iniciēja Eiropas Zāļu aģentūra un Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Ziņu lente
0