National Interest uzskaitījis faktorus, ar ko Krievija apdraud ASV

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasКолокольня Ивана Великого в Москве
Колокольня Ивана Великого в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc amerikāņu izdevuma domām, cita starpā aizvien lielāks skaits Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka konfrontācija ir vienīgais risinājums tālākajās attiecībās ar Savienotajām Valstīm.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Amerikāņu preses izdevums National Interest aicināja ASV valdību pārvērtēt savu ārpolitiku attiecībās ar Krieviju un Ķīnu, jo pašreizējā kursa turpināšana, pēc publikācijas autora domām, var novest pie bēdīgām sekām.

Izdevums norāda, ka ASV politika attiecībās ar Krieviju slēpj sevī vairākus draudu faktorus:

  • Maskavas un Vašingtonas atklātas sadursmes risks reģionos, kur tās sastopas aci pret aci, piemēram, Sīrijā;
  • Augošais Krievijas iedzīvotāju skaits, pēc kuru domām, konfrontācija ir vienīgais risinājums tālākajās attiecībās ar Savienotajām Valstīm;
  • Krievijas un Ķīnas alianses izredzes.

National Interest raksta autors atzīmēja, ka pasaulē pieaug kodolkara risks, kamēr Vašingtona tiecas saglabāt savu hegemoniju un nenovērtē ārpolitisko lēmumu sekas.

Izdevums norādīja, ka ASV paļaujas uz "neuzticamiem sabiedrotajiem", piemēram, uz NATO konfrontācijā ar "nevajadzīgiem pretiniekiem" – Krieviju un Ķīnu.

Флаг России и флаги КНР - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO "mirušās smadzenes" cenšas reanimēt uz Krievijas un Ķīnas rēķina

Raksta autors, politologs Dimitrijs Saimss atgādināja, ka Kremlis rīkojies piesardzīgi līdz brīdim, kad Ziemeļatlantijas alianses paplašināšanās skāra bijušās PSRS republikas.

"Vēl vairāk, lai padarītu iespējamu NATO paplašināšanu, Latvija un Igaunija atņēma pilsoniskās tiesības saviem krievu izcelsmes iedzīvotājiem," atzīmēja izdevums.

Vienlaikus raksta autors norādīja, ka gan Krievija, gan Ķīna dotu priekšroku normālām attiecībām ar ASV , nevis Amerikai naidīgai savienībai.

"Nākas atzīt, ka starptautiskās attiecības tikai retumis ir melnbaltas. Savienībām ir jābūt ASV politikas līdzeklim, taču ne mērķim. Vienalga, vai mums tas patīk, vai ne, vēsture vienmēr atkārtojas. Tie, kas nevēlas to pieņemt, riskē nonākt tās nepareizajā pusē," secināja izdevums.

Ziņu lente
0