Tunisijā aizturēts cilvēks, kurš uzņēmās atbildību par teroraktu Nicā

© REUTERS / Eric GaillardПолиция на месте нападения возле церкви Нотр-Дам в Ницце
Полиция на месте нападения возле церкви Нотр-Дам в Ницце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien Tunisija uzsāka izmeklēšanu sakarā aizdomām pret vienu no saviem pilsoņiem uzbrukuma pastrādāšanā Nicā, veicot viņa radinieku nopratināšanu.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Tunisijas policija paziņoja par grupējuma Al-Mahdi Tunisijas dienvidos piekritēja aizturēšanu, kurš savā paziņojumā sociālajā tīklā Facebook uzņēmās atbildību uz šo it kā pastāvošo valstī grupējumu par uzbrukumu Notrdamas draudzes locekļiem Nicā, paziņoja sestdien telekanālam Al-Arabiya Tunisijas pirmās instances tiesas informācijas biroja vadītājs Mohsens ad-Dali, vēsta RIA Novosti.

"Nacionālās gvardes terorisma apkarošanas grupa naktī aizturēja cilvēku, kurš bija redzams videoierakstā, kas tika izplatīts sociālajā tīklā Facebook," sacīja ad-Dali.

Ситуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция - Sputnik Latvija
Nazis, Korāns, divi telefoni: kas tika atrasts pie Nicas terorakta īstenotāja

Pēc viņa sacītā, operators, kurš veica filmēšanu, arī tika aizturēts. Pret šiem diviem cilvēkiem uzsākta izmeklēšana. Turklāt, kā atzīmēja pārstāvis, Tunisijas varasiestādes noskaidro, cik patiesa ir informācija par šāda grupējuma pastāvēšanu.

Ceturtdien Tunisija uzsāka izmeklēšanu sakarā aizdomām pret vienu no saviem pilsoņiem uzbrukuma pastrādāšanā Nicā, veicot viņa radinieku nopratināšanu.

Vīrietis 29. oktobrī nodūra trīs cilvēkus Notrdamas baznīcā Nicā un vairākus cilvēkus ievainoja. Uzbrucēju drīzumā aizturēja, viņš tika ievainots. Nicas mērs Kristians Estrozī paziņoja, ka uzbrucējs atkārtoja "Allahu akbar", kas ļauj kvalificēt noziegumu kā teroraktu. Pēdējo divu nedēļu laikā šis bija otrais uzbrukums Francijā: 16. oktobrī Parīzes rajonā vēstures skolotājam Samuelam Patī nocirta galvu. Slepkavība notika pie skolas, kurā viņš pasniedza. Iepriekš stundās, kur tika apspriests vārda brīvības temats, Patī demonstrēja žurnāla Charlie Hebdo karikatūras, kurās bija attēlots pravietis Muhameds.

Ziņu lente
0