Nazis, Korāns, divi telefoni: kas tika atrasts pie Nicas terorakta īstenotāja

© REUTERS / Eric GaillardСитуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция
Ситуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroraktu Nicā pastrādāja 21 gadu vecs tunisietis, kurš ieradās Francijā no Itālijas šī gada oktobrī.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Francijas pretterorisma prokuratūras vadītājs Žans Fransuā Rikārs preses konferencē ceturtdien pastāstīja plašāk par cilvēku, kurš pastrādāja teroraktu Nicā.

​Apstiprinājusies informācija, kuru iepriekš ziņoja Francijas mediji. Rikārs paziņoja, ka pie uzbrucēja patiešām tika atrasti Itālijas Sarkanā Krusta dokumenti uz 1999. gadā dzimušā tunisieša vārda.

"Saskaņā ar mūsu rīcībā esošajiem datiem, viņš iebrauca Itālijā caur Lampedūzas salu 20. septembrī. Pēc tam viņš ieradās Parīzē 2020. gada 9. oktobrī," pastāstīja prokurors.

Iepriekš šis cilvēks nav nonācis specdienestu redzeslokā.

Tāpat prokurors pastāstīja, kas tika atrast pie noziedznieka kratīšanas laikā.

"Tika atrasts Korāns, divi telefoni… un nozieguma ierocis – 30 centimetrus garš nazis ar 17 centimetrus garu asmeni," paziņoja Rikārs.

Neskaitot to, baznīcā tika atrasta soma, kuru atstāja ļaunprātis, ar viņa personīgajām mantām. Blakus somai tika atrasti divi naži, kurus uzbrucējs nebija izmantojis, piebilda prokurors.

Viņš paziņoja, ka pašlaik turpinās izmeklēšanas darbības, lai noteiktu ceļu, kuru mājoja ļaunprātis, kā arī lai noskaidrotu, vai viņam ir bijuši līdzdalībnieki.

Rikārs apstiprināja, ka par uzbrukuma upuriem kļuvuši trīs cilvēki: divas sievietes un vīrietis. Pēc viņa sacītā, vienai no sievietēm bija 60 gadi, viņai bija pārgriezts kakls, viņa praktiski tika nogriezta galva. Arī 55 gadus vecajam vīrietim tika radīti dziļi ievainojumi kakla zonā. Vēl viena sieviete, 44 gadus veca Brazīlijas pilsone, trīs bērnu māte, mira no radītajiem ievainojumiem pie baznīcas.

Terorakts Nicā

Акция памяти в Париже - Sputnik Latvija
Pēc skolotāja slepkavības Francijā izdos reliģisku karikatūru grāmatu

Ceturtdienas rītā vīrietis uzbruka ar nazi cilvēkiem Notrdamas baznīcā Nicā. Bojā gāja trīs cilvēki. Uzbrucēju drīz pēc uzbrukuma aizturēja. Aizturēšanas gaitā viņš tika nopietni ievainots. Nicas mērs Kristians Estrozī paziņoja, ka uzbrucējs nepārstāja atkārtot "Allah akbar". Pretterorisma prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu. Iestādes vadītājs apstiprināja, ka pie uzbrucēja tika atrasti dokumenti uz 1999. gadā dzimuša tunisieša vārda.

Pēc uzbrukuma Nicā visā Francijā pretterorisma apkarošanas plāns Vigipirate tika ieviests vismaksimālākajā līmenī. Ierodoties Nicā, Francijas prezidents Emanuels Makrons nosauca notikušo par teroraktu. Viņš atzīmēja, ka tiks pastiprināti reliģiskā kulta vietu un skolu aizsardzības pasākumi un palielināts Francijas karavīru skaits pretterorisma operācijas Sentinelle ietvaros.

Ziņu lente
0