Pentagons vēlas pastāvīgi dislocēt mehanizēto brigādi pie Krievijas robežām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlijā kļuva zināms, ka daļa ASV kontingenta tiks izvesta no Vācijas un dislocēta citās Eiropas valstīs. Pentagons informēja, ka tiek apspriesta iespēja dislocēt spēkus tuvāk Krievijas robežām.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Vašingtona izvērtē iespējas nodrošināt mehanizētās brigādes pastāvīgu dislokāciju pie Krievijas robežām, nevis izmantot rotācijas principu, paziņoja ASV aizsardzības ministrs Marks Espers.

Stimulu šādai diskusijai devusi vienošanās ar Poliju par sadarbību aizsardzības jomā, kā arī nesenās tikšanās ar Rumānijas un Bulgārijas aizsardzības ministriem, vēsta RIA Novosti.

Зенитные ракетные комплексы С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Spēlē uz visu banku": kā ASV padzen Krieviju no ieroču tirgus

"Pastāv reāla iespēja ilgstoši dislocēt 2. kavalērijas brigādi priekšplānā dažās no šīm valstīm," uzsvēra Espers.

Jūlijā kļuva zināms, ka daļa ASV kontingenta tiks izvesta no Vācijas un dislocēta citās Eiropas valstīs. Pentagons  informēja, ka tiek apspriesta iespēja dislocēt spēkus tuvāk Krievijas robežām.

Iepriekš politiķis stāstīja par divām iniciatīvām ar mērķi "savaldīt" Krieviju un Ķīnu.

Marks Espers savā runā Vašingtonā konstatēja, ka pirmā iniciatīva skars sabiedroto attiecību stiprināšanu, otrā – ieroču tirdzniecības modernizāciju.

ASV veidos un kontrolēs progresu attiecībās ar katru sabiedroto, norādīja Espers. Pēc viņa vārdiem, lai arī ASV ir daudz vairāk sabiedroto nekā Ķīnai vai Krievijai, tomēr darbs ar sabiedrotajiem netika pienācīgi kontrolēts ministrijas līmenī, ne vienmēr nosprausti un kontrolēti nepieciešamie mērķi.

"Ļoti grūti ir uzlabot kaut kādu procesu, ja netiek kontrolēts progress," konstatēja Espers.

Американские военнослужащие на военной базе в Адажи - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Pietiks ar pāris triecieniem": Pentagonam paskaidroja, kā karot ar Krieviju un Ķīnu

Politiķis pauda pārliecību, ka ASV pienākums ir konkurēt ar Ķīnas un Krievijas aizsardzības rūpniecību un "neļaut tām iekarot daļu tirgus" trešajās valstīs. Espers norādīja, ka uz patērētāju prasībām Krievijas un Ķīna valsts kompānijas bieži reaģē ātrāk nekā ASV kompānijas.

"Kamēr Pekina un Maskava strādā pie savas ieroču tirgus daļas paplašināšanas, tās piesaista citas valstis savos drošīas tirgos, met izaicinājumu ASV pūlēm attīstīt savas attiecības (ar partneriem – red.) un apgrūtina (ASV – red.) nākotnes operatīvās iespējas," klāstīja Espers.

Viņš apsolīja formulēt "stratēģiskāku" Pentagona pieeju sadarbībā ar ieroču ražotājiem ASV.

Ziņu lente
0