Gorbačovs pastāstīja, kas nepieciešams PSRS atjaunošanai

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasЭкс-президент СССР Михаил Горбачев
Экс-президент СССР Михаил Горбачев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PSRS pirmais prezidents Mihails Gorbačovs nenoliedza, ka Padomju Savienību būtu iespējams atjaunot, un novērtēja tamlīdzīgas izredzes.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. PSRS pirmais prezidents Mihails Gorbačovs intervijā radiostacijai "Govorit Moskva" novērtēja iespējas atjaunot PSRS.

Jautājums par Padomju Savienības atjaunošanu Gorbačovam tika uzdots tāpēc, ka iepriekš intervijā britu avīzei The Times PSRS pirmais prezidents konstatēja, ka pasaule būtu labāka, ja savienība nebūtu izirusi.

Gorbačovs nenoliedza, ka PSRS atjaunošanās būtu iespējama, tomēr piezīmēja: tikai vēstures gaita parādīs, vai tas notiks, jo apvienošanās procesi visā pasaulē rit sarežģīti. Cita starpā tas attiecas arī uz Eiropu, konstatēja Gorbačovs.

Здание ООН - Sputnik Latvija
Viedoklis
Mītiskā Rietumu vienotība: vai Krievija palīdzēs uzbūvēt "jauno pasauli"?

"Ļoti sarežģīts ir apvienošanās jautājums. Domāju, lai atbildētu uz šo jautājumu, vajag, lai paietu ilgs laiks, lai uzkrātu prātu un pieredzi, salīdzinātu," savu viedokli pauda eksprezidents. Viņš piezīmēja, ka pārliecināts ir tikai par vienu: direktīvas šajā jautājumā ir liekas.

Atgādināsim, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau 2019. gada oktobrī atbildēja uz jautājumu par iespējām atjaunot PSRS.

Putins atgādināja, ka Rietumi nevēlas sākt dialogu ar Eirāzijas ekonomisko savienību (EES), ko veido Baltkrievija, Armēnija, Kazahstāna, Kirgīzija un Krievija, jo bīstas no konkurences.

Pie tam Krievijas prezidents akcentēja, ka EES nav politiska vai militāra savienība, un bailes par to, ka Krievija cenšas atjaunot PSRS, ir pagātnes atliekas. Vienlaikus EES ir ekonomiska savienība, kas veicina visu savu locekļu attīstību, turklāt šo valstu iedzīvotāji runā krieviski, un valstīm ir kopīga infrastruktūra.

Ziņu lente
0