Krievijas žurnālisti nokļuvuši apšaudē Karabahā

© Sputnik / Ministry of Defence of ArmeniaБоевые действия в Нагорном Карабахе
Боевые действия в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediju pārstāvji apmeklēja Martakertu, kur intervēja karavīrus, un devās uz Stepanakertu. Ārpus pilsētas viņi negaidot nokļuva artilērijas apšaudē.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Mikroautobuss ar žurnālistiem no Krievijas un Armēnijas nokļuva artilērijas apšaudē Martakertas pilsētā Kalnu Karabahā. Cietušo nav, informēja RIA Novosti korespondents.

Военнослужащий во время учений по борьбе с воздушными целями - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krīze Karabahā un dronu pielietojuma pieredze Sīrijā

Artilērijas apšaudē nokļuva Pirmā kanāla programmas "Vremja pokažet" korespondents, RIA Novosti korespondents, četri Armēnijas telekanālu darbinieki, kā arī brīvprātīgais no ASV, kurš strādā Erevānā.

Aģentūras korespondents pastāstīja, ka mediju pārstāvji apmeklēja Martakertu, ko artilērijas apšaudes dēļ pametuši civiliedzīvotāji. Žurnālisti fiksēja situāciju pilsētā un aprunājās ar karavīriem, bet pēc tam devās uz Stepanakertu.

"Izbraucot no Martakertas, kad autobuss brauca garām karavīru pozīcijām, viņi nokļuva pēkšņā artilērijas apšaudē. Līdzās autobusam atskanēja sprādziens, sprādziena vilnis izsita stiklu. Žurnālisti sakrita uz grīdas autobusa salonā. Autobuss vēl mazliet pabrauca, pēc tam tika pieņemts lēmums apstāties un patverties," pastāstīja RIA Novosti korespondents.

Pēc apšaudes beigām vietējā preses centra pārstāvis pieņēma lēmumu atgriezties autobusā un steidzami pamest pilsētu.

Armēnijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis informēja, ka Kalnu Karabahā notriekti divi bezpilota lidaparāti.

"Iznīcināšana turpinās," lapā Facebook pastāstīja Arcruns Ovanisjans.

Iepriekš Ovanisjans paziņoja, ka Erevāna plāno iesniegs KDLO visu informāciju par ienaidnieka bezpilota lidaparātiem Armēnijas gaisa telpā. Pie tam valsts Ārlietu ministrija uzskata, ka Azerbaidžānas dronu lidojumi reģionā ir solis pretī konflikta saasināšanai.

Пожар, возникший в результате обстрела в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Karabaha: melu un atspēkojumu informatīvā fronte

Savukārt Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka valsts bruņotie spēki esot ieņēmuši jaunus atbalsta punktus pie saskarsmes līnijas Karabahā.

"Azerbaidžānas armijas spēki, sekmīgi virzoties uz priekšu nospraustajos virzienos, ieņēmuši jaunus atbalsta punktus un attīrījuši teritorijas no pretinieka. Karadarbības gaitā likvidēts vērā ņemams dzīvā spēka skaits, kara un citas tehnikas vienības, kā arī pretinieka bruņojums," vēsta AM preses dienests.

Precizēts, ka pretinieka kopējie zaudējumi no 27. septembra līdz 2. oktobrim esot sastādījuši: līdz 230 tanki un citas bruņutehnikas; 250 artilērijas iekārtas, zalves uguns reaktīvās sistēmas un mīnmetēji, 38 PGA līdzekļi, 10 komandas un novērošanas punkti; 7 munīcijas noliktavas; vairāk nekā 130 automašīnu tehnikas vienības; 1 zenītraķešu komplekss S-300.

Konflikts Kalnu Karabahā

Konflikts Karabahā sākās 1988. gada februārī, kad Kalnu Karabaha autonomais apgabals pasludināja savu izstāšanos no Azerbaidžānas PSR sastāva. Bruņotajā konfliktā 1992.-1994. gg. Azerbaidžāna zaudēja kontroli pār Kalnu Karabahu un septiņiem rajoniem tā apkaimē. Kopš 1992. gada rit pārrunas par konflikta mierīgu noregulēšanu EDSO grupā Minskā ar trim līdzpriekšsēdētājiem – Krieviju, ASV un Franciju.

Azerbaidžāna pieprasa saglabāt tās teritoriālo vienotību, Armēnija aizstāv neatzītās republikas intereses, jo KKR nav pārrunu puse.

Ziņu lente
0