Politika

Krievijas viedokli ignorēt ir neiespējami: Pabriks sūdzas par grūtībām ar vienotību ES

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр обороны Латвии Артис Пабрикс
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES nav izstrādājusi vienotu atbildi uz notikumiem Baltkrievijā, jo Brisele risina citas problēmas, turklāt situāciju aprūtina Krievijas būtiskā ietekme, uzskata Artis Pabriks.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks atzinis, ka Krievijas viedokli ignorēt ir neiespējami, pieņemot lēmumus dažos jautājumos Eiropas Savienībā. Piemēram, runa ir par Baltkrieviju, stāsta Bb.lv.

Kuluāru sarunās redzams, ka nav tik vienkārši saskaņot vienotu pozīciju, politiķis konstatēja telekanāla RigaTV24 ēterā, runājot par Baltkrieviju. Viņš norādīja, ka nav vienkārši īstenot Eiropas kopīgo politiku attiecībās ar Baltkrieviju, pie tam neņemot vērā Krieviju.

Мария Колесникова  - Sputnik Latvija
Rinkēvičs pieprasa atbrīvot Koļesņikovu, Baltkrievijas valdība noliedz apsūdzības

Pabriks pastāstīja, ka Briselei sagādā rūpes virkne citu starptautisko jautājumu, ne tikai situācija pie austrumu robežas, un arī tas kavējot vienprātīgus un ātrus lēmumus. Starp jautājumiem, kas šodien "novērš" Briseli no Baltkrievijas tēmas, Pabriks minēja Kipras un Turcijas domstarpības, kā arī apvērsumu Mali.

Tātad nav tik vienkārši panākt vienotu politiku, it īpaši ņemot vērā to, ka Baltkrievijā ir jūtams  spēcīgs Krievijas akcents, atzina Pabriks.

Iepriekš ES paziņoja, ka neuzskata Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas par taisnīgām un godīgām, un atteicās atzīt to rezultātus. Turklāt ES līderi vienojās par individuālo sankciju ieviešanu pret Baltkrievijas amatpersonām par vardarbību pret demonstrantiem un – tā uzskata ES – par vēlēšanu falsifikāciju. Taču sankciju saraksta saskaņošana ievelkas, vairāki mediji informēja, ka Vācija, Francija un Itālija iebilst pret Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko iekļaušanu sarakstā.

Vienlaikus Baltijas valstis jau vienojušās par savu sankciju sarakstu – tajā iekļauts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko un 29 Baltkrievijas amatpersonas.

Ziņu lente
0