Rinkēvičs pieprasa atbrīvot Koļesņikovu, Baltkrievijas valdība noliedz apsūdzības

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasМария Колесникова
Мария Колесникова  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas opozīcija apgalvo, ka nolaupīta Koordinācijas padomes locekle Marija Koļesņikova. Latvija un Lietuva pieprasa tās tulītēju atbrīvošanu.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicinājis Baltkrievijas valdību nekavējoties atbrīvot Koordinācijas padomes locekli Mariju Koļesņikovu, kas, iespējams, nolaupīta Minskā.

Augustā Baltkrievijas opozīcijas pārstāvji atteicās atzīt prezidenta vēlēšanu rezultātus un paziņoja, ka tiek veidota Koordinācijas padome varas nodošanai. Pirmdien opozīcijas padomes preses dienests paziņoja, ka trīs padomes pārstāvji - prezidija locekle Marija Koļesņikova, izpildsekretārs Ivans Kravcovs un preses sekretārs Antons Rodņenkovs – nav atrodami.

Baltkrievijas mediji stāstīja, ka Koļesņikovu, iespējams, nolaupījušas nezināmas personas Minskas centrā. Minskas milicija, Baltkrievijas IeM un Valsts kontroles komiteja paziņoja aģentūrai RIA Novosti, ka viņu rīcībā nav informācijas par Koļesņikovas aizturēšanu. Baltkrievijas VDK preses dienests komentārus nesniedz.

Iepriekš Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra ierosināja lietu pret KP locekļiem atbilstoši Kriminālkodeksa pantam, kas paredz brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem – aicinājumi uz darbībām, kuru mērķis ir kaitējums Baltkrievijas Republikas nacionālajai drošībai. Resors konstatēja, ka KP darbības mērķis ir varas sagrābšana un valsts nacionālās drošības apdraudējums.

Bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska uzskata, ka ar KP locekļu pazušanu saistīta Baltkrievijas valdība. Spriežot pēc visa, Latvijas ĀM vadītājs viņai piekrīt.

"Baltkrievijā joprojām turpinās politisko oponentu vajāšana un represijas, trauksmainas ziņas par protestu līderes Marijas Koļesņikovas nolaupīšanu. Baltkrievijas varasiestādēm viņa nekavējoties jāatbrīvo," uzrakstīja Rinkēvičs savā lapā Twitter.

​Ari Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvčs arī nosodīja Koļesņikovas "nolaupīšanu" un aicināja viņu nekavējoties atbrīvot.

"Sakautā vadība nevis sarunājas ar Baltkrievijas iedzīvotājiem, bet gan ciniski mēģina novākt vienu pēc otras. Marijas Koļesņikovas nolaupīšana Minskas centrā – tas ir kaunpilns solis... Viņa ir nekavējoties jāatbrīvo," Linkēvičs uzrakstija savā lapā Twitter.

Ziņu lente
0