"Viltīga taktika": eksperts par incidentu starp KF un ASV karavīriem Sīrijā

© Sputnik / Denis Aslanov / Pāriet pie mediju bankasАмериканский военнослужащий
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams apsūdz Krieviju dekonflikta protokolu pārkāpšanā Sīrijā. Radio Sputnik ēterā savu situācijas redzējumu izklāstīja ekspertu padomes "Krievijas virsnieki" loceklis, militārais politologs Aleksandrs Perendžijevs

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. ASV apsūdz Krievijas karavīrus CSNg izprovocēšanā Sīrijā, kura rezultātā cieta amerikāņi, vēsta radio Sputnik.

"Krievijas automobilis ietriecies koalīcijas (ar ASV vadībā – red.) bruņumašīnā Sīrijas ziemeļaustrumos, kas noveda pie mašīnā atradušos ekipāžas locekļu traumām," teikts Nacionālās drošības padomes pārstāvja Džona Ulliota paziņojumā.

Дислокация американской военной техники возле деревни Дарбасия в Сирии - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Yankee go home!": kas sācies Sīrijā

Pēc viņa sacītā, lai izvairītos no konflikta, amerikāņu bruņumašīna pameta notikuma vietu.

Vašingtonā paziņoja, ka "šādas nedrošas un neprofesionālas darbības" ir pretrunā ar Krievijas un Amerikas vienošanos par konfliktu novēršanu.

Ulliots piebilda, ka ASV nevēlas eskalāciju, taču tām ir "neatņemamas tiesības uz pašaizsardzību pret naidīgām darbībām".

Krievija noraidīja visas apsūdzības. KF BS Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs paziņoja, ka starptautiskā koalīcija iepriekš tika brīdināta par Krievijas kolonnas virzību cauri Sīrijai.

Neraugoties uz to, ASV militārpersonas īstenoja mēģinājumu bloķēt Krievijas patruļu.

"Atbildes kārtā KF BS militārā policija veica nepieciešamos pasākumus, lai novērstu incidentu un nodrošinātu tālāku uzstādītā uzdevuma izpildi," paziņoja Aizsardzības ministrijā.

Сирийские военные с российским флагом во время митинга в городе Тартус, Сирия - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Mēs viņus novērtējām par zemu": Rietumi atzinuši krievu militāros panākumus Sīrijā

Radio Sputnik ēterā Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas nodaļas docents, ekspertu padomes "Krievijas Virsnieki" loceklis, militārais politologs Aleksandrs Perendžijevs atzīmēja, ka Amerikai izveidojusies noteikta prakse: apsūdzēt oponentu darbībās, kuras viņš nav pastrādājis.

"ASV kopumā izvēlējušās krāpniecisku taktiku: viņi paši pārkāpj vienus vai otrus līgumus, vienošanās un uzreiz metas ar apsūdzībām to pārkāpšanā pret Krieviju. Tātad šeit darbojas princips: labākā aizsardzība ir uzbrukšana. Viņi vēlas, lai mēs taisnojamies. Redz, lai krievi taisnojas, bet mēs arī tālāk pārkāpsim vienošanās, vainīgi būs krievi, bet mēs būsim balti un pūkaini. Tā ir ļoti viltīga krāpnieciska taktika, kura ir jāatmasko. Gadījumos, kad viņi apsūdz Krieviju, tieši viņi arī ir pārkāpēji. Kā saka, uz zagļa arī cepure deg. Groza starptautiskās tiesības, kā vien tīk," sacīja Aleksandrs Perendžijevs.

Ziņu lente
0