Polijas iedzīvotāji saņēmuši noslēpumainus sūtījumus ar sēklām no Ķīnas

CC0 / pxhere / Почтовые конверты
Почтовые конверты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas televīzija informēja, ka mīklainos sūtījumus no Ķīnas ar augu sēklām sūta anonīmi avoti Japānā. Ārēji tie atgādina Ķīnas bižutērijas iepakojumus.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Polijas iedzīvotāji pa pastu saņem no Ķīnas nezināmas sēklas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Polijas televīziju.

"Viena no pirmajām mīklaino sūtījumu saņēmusi Javožno (Silēzijas vojevodiste) iedzīvotāja. Sieviete nav neko pasūtījusi no Ķīnas, un šī iemesla dēļ piesargājusies," stāsta telekanāls. Adresāte nodevusi sūtījumā saņemtās sēklas atbilstošajiem dienestiem.

"Viņu satraucis tas, ka sūtījumā bija kaut kādas sēklas, nekur nebija nekādu apzīmējumu, visi uzraksti bija ķīniešu valodā. Viņai pat neizdevās saprast, kas tās ir par sēklām," – pastāstīja Katovices vojevodistes augu un sēklu aizsardzības inspektora vietniece Agneška Gurska.

Банковская карта - Sputnik Latvija
Uzmanieties no krāpniekiem: parādījusies jauna klientu bankas datu iegūšanas shēma

Saskaņā ar telekanāla datiem, sūtījumi "pēc ārienes var radīt iespaidu, ka tajos ir Ķīnas bižutērija".

"Šīs sēklas nav aprakstītas. Paciņās ir tikai sēklas. Tā ir ļoti bīstama situācija. Tās var apdraudēt lauksaimniecības kultūras," atzīmēja augu un sēklu aizsardzības valsts inspektors Andžejs Zamans.

Savukārt augu un sēklu aizsardzības valsts inspektore Agneška Sahaidaka uzskata, ka situācijas negatīvas attīstības gadījumā iespējams bioterorisms. "To var uztvert kā bioterorismu. Ja nezāles vai slimības adaptētos un nonāktu līdz lieliem zaudējumiem, to var uzskatīt par bioterorismu," viņa uzsvēra.

Saskaņā ar Polijas telekanāla datiem, iepriekš līdzīgus sūtījumus ar noslēpumainām sēklām no Ķīnas saņēmuši Lielbritānijas, Portugāles, Spānijas un ASV iedzīvotāji.

Tāpat iepriekš vēstīts, ka mīklainos sūtījumus no Ķīnas ar augu sēklām sūta anonīmi avoti Japānā. Atzīmēts, ka uz sūtījumiem redzams Ķīnas pasta apzīmējums, un norādītas sūtītāja adreses Ķīnā, tomēr Ķīnas Ārlietu ministrija norādīja, ka pasta zīmoga nospiedumi ir viltoti, un noliedz, ka valsts būtu jebkādā veidā saistīta ar mīklainajiem sūtījumiem.

Ziņu lente
0