Uzmanieties no krāpniekiem: parādījusies jauna klientu bankas datu iegūšanas shēma

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Банковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Banku pārstāvji lūdz personas datu izkrāpšanas gadījumā no klientiem pa telefonu, it kā bankas vārdā, nekavējoties pārtraukt sarunu.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. SEB banka paziņojusi, ka aktivizējušies krāpnieki, kuri cenšas iegūt bankas klientu personas datus, raksta focus.lv ar atsauci uz SEB bankas pārstāvi.

"Esam saņēmuši informāciju, ka SEB bankas klientiem tiek izplatītas e-pasta vēstules SEB bankas vārdā. Vēršam uzmanību, ka banka nekad nesūta e-pasta vēstules, aicinot klientus dalīties ar saviem datiem, atvērt pielikumu vai ielogoties internetbankā, izmantojot saņemto saiti. Aicinām klientus nevērt vaļā aizdomīgus ziņojumus, vienmēr pārliecināties par sūtītāja identitāti, neklikšķināt uz saitēm un neievadīt savus datus," teikts bankas paziņojumā.

Девушка с телефоном - Sputnik Latvija
Eksperts pastāstīja, kā atmaskot telefonkrāpniekus

Ja rodas kaut kādi jautājumi, vienmēr var piezvanīt uz SEB Klientu centru pa tālruni 67779988 vai 26668777 un precizēt informāciju.

Banka atgādina, ka īsti bankas darbinieki nekad nepalūgs klientam nosaukt personīgu informāciju, ja jūs esat saskārušies ar šādu krāpnieku, neturpiniet sarunu ar viņu.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka pēdējā laikā Latvijā aktīvi uzdarbojas kaut kādi telefona zvanu afēristi – zvanītāji runā krievu valodā ar Baltijas valstīm neraksturīgu izrunu, taču stādās priekšā kā vietējo banku darbinieki.

Pēc tam "baņķieri" paziņo klientam par nesankcionētu mēģinājumu noņemt no viņa bankas konta naudu un piedāvā bloķēt šo operāciju, taču šim nolūkam viņiem būs jāpieslēdzas ar Smart ID palīdzību. Ja klients to izdara, tad nauda no viņa konta vienkārši pazūd.

Tā, Ludzas Policijas iecirknī jau ir iesāktas četras krimināllietas sakarā ar krāpšanas faktu. Par cietušajiem kļuva Swedbank klienti. Interesants fakts ir tas, ka afēristi zināja klientu vārdus un uzvārdus, kā arī personas kodus. Turklāt krāpnieki pat zvana no orģinālā Swedbank telefona numura.

Ziņu lente
0