Mediji: Polija bīstas izvietot F-35 pie Krievijas robežām

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasИстребитель-бомбардировщик Lockheed Martin F-35 Lightning II, архивное фото
Истребитель-бомбардировщик Lockheed Martin F-35 Lightning II, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija atteikusies dislocēt jaunos iznīcinātājus valsts austrumos, jo valdība ir nobažījusies: Krievija var izpētīt to radiolokācijas īpatnības un infrasarkanās pēdas.

RĪGA, 29. jūlijsSputnik. Polija nolēmusi atteikties no piektās paaudzes iznīcinātāju F-35 Lighting II dislokācijas bāzē Malborkas pilsētā 80 kilometru attālumā no Kaļiņingradas apgabala un Miņskā Mazoveckā netālu no Baltkrievijas robežas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Defence 24

Saskaņā ar portāla datiem, Polija atteikusies dislocēt jaunos iznīcinātājus valsts austrumos, jo valdība ir nobažījusies: Krievija var izpētīt to radiolokācijas īpatnības un infrasarkanās pēdas. Tāpēc militārā vadība nolēmusi dislocēt F-35 valsts rietumos, Svidvinā, kur agrāk bija izvietotas Su-22 eskadriļas.

Истребитель F-35 - Sputnik Latvija
Viedoklis
F-35 jaunas grūtības: kas nav kārtībā ar amerikāņu iznīcinātāju

Pie šādiem secinājumiem raksta autors nonācis, iepazīstoties ar Polijas AM publicēto iepirkumu par būvdarbu veikšanu un aviobāzes modernizāciju Svidvinā. Žurnālists uzskata, ka nākotnē tur dislocēsies arī F-16 Fighting Falcon.

Janvārī Polija parakstīja līgumu par 32 iznīcinātāju F-35 iegādi par kopsummu 4,6 miljardu dolāru apmērā. Domājams, valsts Gaisa spēki sāks iznīcinātāju F-35 pilnvērtīgu ekspluatāciju 2026. gadā. Pirmās lidmašīnas līguma ietvaros no konveijera nonāks 2024. gadā.

Plānots, ka F-35 nomainīs PSRS ražotos iznīcinātājus MiG-29 un Su-22, kas līdz šim ir Polijas Gaisa spēku bruņojumā.

Ziņu lente
0