ASV protestētāji sarīkoja ugunsgrēku policistu arodbiedrības ēkā

© Sputnik / Михаил Тургиев / Pāriet pie mediju bankasПротесты в Миннеаполисе
Протесты в Миннеаполисе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlāk policija paziņoja, ka liesmas tika nodzēstas. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki sāka dzīt prom protestētājus un veikt aizturēšanas.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Protestētāji Portlendā, ASV ielauzās policijas asociācijas ēkā un sarīkoja tajā ugunsgrēku, vēsta RIA Novosti uz Portlendas policijas publikāciju Twitter vietnē.

Saskaņā ar policijas datiem, pūlis sapulcējās pilsētas centrā un būvēja barikādes pie vietējās federālās tiesas nama. Vairāki cilvēki aizdedzināja atkritumu konteinerus. Pēcāk dažiem cilvēkiem izdevās ielauzties policistu arodbiedrības ēkā un sarīkot tajā ugunsgrēku.

Протесты в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Patiesības nav, objektivitāte ir mirusi. Amerikāņu mediju katastrofa

Vēlāk policija paziņoja, ka liesmas tika nodzēstas. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki sāka dzīt prom protestētājus un veikt aizturēšanas.

Iepriekš Oregonas štata ģenerālprokurore Ellena Rozenblūma paziņoja par nolūku iesniegt prasību pret virkni federālo tiesībsargājošo iestāžu par to darbībām protesta akciju laikā Portlendas pilsētā, kur nekārtības nebeidzas jau pusotru mēnesi.

Pilsētas mērs Teds Vilers iepriekš pieprasīja federālo spēku izvešanu no Portlendas, kuri ieradās pilsētā pirms Neatkarības dienas 4. jūlija. Kopš tā brīža tie nodrošināja federālās tiesas nama apsardzi un palīdzēja vietējai policijas izdzīt protestus.

Saskaņā ar telekanāla OPB datiem, pēdējo dienu laikā federālie likumsargi patrulē pilsētu mašīnās bez atpazīšanas zīmēm un veic aizturēšanas bez iemeslu izskaidrošanas. Saskaņā ar piektdienas datiem, federālās iestādes izvirzījušas apsūdzības sakarā ar nekārtībām 13 aizdomās turamajiem.

Maija beigās – jūnija sākumā ASV pilsētās notika masveida protesta akcijas un nekārtības pēc tam, kad bojā gāja afroamerikānis Džordžs Floids, kad viņu aizturēja baltādainie policisti. Lokālas demonstrācijas joprojām turpinās.

Ziņu lente
0