Medijiem radušās aizdomas, ka ASV prezidentam ir Pārkinsona slimība

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieņēmumi par Baltā nama saimnieka slikto veselības stāvokli radās pēc viņa uzrunas Vestpointas kara akadēmijā: mediju uzmanību piesaistīja žests, ar kādu Tramps turēja glāzi ūdens, un vēlāk nokāpa no skatuves.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps komentēja preses pārstāvju aizdomas par to, ka viņam, iespējams, ir Pārkinsona slimība, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Канцлер Германии Ангела Меркель во время саммита ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Merkele komentēja nesenās trīces lēkmes

Pieņēmumi par Baltā nama saimnieka slikto veselības stāvokli presē parādījās pēc viņa uzrunas Vestpointas kara akadēmijā: mediju uzmanību piesaistīja žests, ar kādu Tramps turēja glāzi ūdens, un vēlāk nokāpa no skatuves – viņš izturējās stīvi un gandrīz atbalstījās uz sava pavadoņa.

Tramps atgādināja žurnālistiem, ka todien ilgas stundas pavadīja saulē, pat mazliet iededzis. Pēc tam, kad viņš noslēdza uzrunu un "stundu vai ilgāk" salutēja, viņam teica, ka skatuvi iespējams pamest. "Es iešu..." teica Tramps, un šajā brīdī atkāpās no mikrofona pie skatuves malas un parādīja klātesošajiem kurpes pazoli. Pēc tam viņš atgriezās pie mikrofona un turpināja: "Skatuve bija augstāka nekā šeit. Rampa, šķiet, bija 10 jardu (aptuveni 9 metru – red.) augstumā. Es teicu: "Ģenerāli! Man ir problēmas, jo man kurpēm ir ādas pazole. Tas nav slikti, ejot pa līdzenu virsmu, taču nav labi uz rampas. Ja es nokritīšu...".

Baltā nama saimnieks piezīmēja, ka ģenerālis ieteicis viņam atbalstīties, tomēr viņš nav gribējis tā rīkoties – viņam šķita, ka prese tam pievērsīs uzmanību. "Galu galā es teicu: "Ģenerāli, es jūs saķeršu, ja būs vajadzīgs," teica Donalds Tramps un nodemonstrēja, kā viņš saliecies kāpis lejā.

Экс-президент Латвии Вайра Вике Фрейберга, архивное фото - Sputnik Latvija
Vīķe-Freiberga par vīrusu: Trampam jāver vaļā mute pēc tam, kad "sāks darboties" smadzenes

Tramps piezīmēja, ka piezvanījis dzīvesbiedrei, un viņa konstatējusi: ASV prezidents nokļuvis preses uzmanības centrā, taču ne savas runas dēļ, bet gan tāpēc, ka radies iespaids, – viņam esot Pārkinsona slimība.

"Viņi teica, ka tu nevarot pacelt glāzi ar vienu roku. Es atbildēju: "Es nupat 600 reizes salutēju, bet tas notika iepriekš. Kur ir problēma?" Viņa teica: "Es zinu, ko tu darīji. Tev bija ļoti jauka sarkana kaklasaite," turpināja ASV prezidents.

Viņš konstatēja, ka izvēlējies dārgu zīda kaklasaiti, ko nav gribējis apliet ar ūdeni, jo pēc tam "tā ilgu laiku neizskatīsies labi. Atklāti sakot, kaklasaite vairs nekad nebūs tāda, kā iepriekš," piezīmēja Tramps.

Ziņu lente
0